Serdar Demir Çocuk Evleri kapılarını açtı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Osmaniye temaslarının ardından Hatay’a gelerek Antakya ilçesi Serinyol Mahallesi’nde inşa edilen Serdar Demir Çocuk Evleri Sitesi’nin açılışına katıldı. Açılışta yaptığı konuşmada Bakan Göktaş, çocukların sağlıklı bir şekilde yetişmesinin Türkiye’nin geleceği için hayati önem taşıdığını vurguladı. Bakan Göktaş, “Hatay’da sadece yeni bir yaşam alanının kapılarını açmıyor, aynı zamanda […]

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Osmaniye temaslarının ardından Hatay’a gelerek Antakya ilçesi Serinyol Mahallesi’nde inşa edilen Serdar Demir Çocuk Evleri Sitesi’nin açılışına katıldı. Açılışta yaptığı konuşmada Bakan Göktaş, çocukların sağlıklı bir şekilde yetişmesinin Türkiye’nin geleceği için hayati önem taşıdığını vurguladı.
Bakan Göktaş, “Hatay’da sadece yeni bir yaşam alanının kapılarını açmıyor, aynı zamanda çocuklarımıza güzel bir gelecek sunmanın heyecanını yaşıyoruz. Çocuklarımızın sağlıklı ve mutlu yetişmeleri, ülkemizin gelişiminin ve refahının teminatıdır,” dedi. Bakanlık olarak ailelerinden uzak düşen çocuklar için devletin tüm imkanlarını seferber ettiklerini ve yeni modellerle hizmet sunduklarını belirtti.


Bakan Göktaş, Türkiye genelinde 14 bin 659 çocuğun aile ortamında büyümelerine olanak sağlandığını, Hatay’da ise iki çocuk evleri sitesiyle 62 çocuğa koruma ve bakım hizmeti verildiğini kaydetti. Açılışı yapılan Serdar Demir Çocuk Evleri Sitesi’nde 80 çocuğa daha uygun yaşam alanları oluşturulduğunu sözlerine ekledi.
Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, TUSAŞ’ta görevliyken trafik kazasında vefat eden Serdar Demir’in hayalini gerçekleştirdiklerini belirterek, “Bu proje, 3 yıl önce trafik kazasında kaybettiğimiz Serdar Demir’in bir hayaliydi. Kendisi hayır işlerine gönül vermiş çok kıymetli bir kardeşimizdi,” dedi.
Açılış törenine, Serdar Demir’in ailesi, Hatay Valisi Mustafa Masatlı ve il protokolü de katıldı. – Mehmet Durmaz-

Exit mobile version