Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Serinyol-Madenli yolu açıldığında…

Antakya-Arsuz Arası 55 Km

Antakya-Arsuz Arası 55 Km

Amanos Tüneli Projesi’nin tam 9 yıldır gündemde olduğunu, ancak yapılan hiçbir şey olmadığını ifade eden Başkan Savaş, “Şimdi biz bu yolu yaparken, onlar da Amanos Tüneli’nin temelini atıyormuş gibi yapacaklar” dedi.

Antakya ve Arsuz ilçelerini birbirine bağlayacak olan yolun tamamlanıp hizmete girmesiyle beraber, Antakya ile Arsuz arasında halen var olan 90 km’lik mesafe 55 km’ye düşecek. Yine Hatay Havalimanı’ndan Arsuz’a 1 saat 15 dakikada gidilebilirken, yeni yolun açılmasıyla, bu mesafe 45 dakikaya düşecek.

SAVAŞ: AMANOS TÜNELİ 9 YILLIK SERÜVEN

Geçtiğimiz Cuma günü gerçekleşen, Antakya-Serinyol ile Arsuz-Madenli arası yolun temel atılışı töreninde konuşan Hatay Büyükşehir Belediye (BŞB) Başkanı Lütfü Savaş, Hatay Milletvekillerini Hatay’a hizmet etmemekle suçladı.

Hatay’da, Amanos Tüneli Projesi’nin tam 9 yıldır gündemde olduğunu, ancak bu konuda yapılan hiçbir şey olmadığının altını çizen Başkan Savaş, şöyle dedi:

“Şimdi biz bu yolu yaparken, onlar da Amanos Tüneli’nin temelini atıyormuş gibi yapacaklar. Çünkü nasıl ‘3 gölet, 6 tane barajı getirdik’ dedilerse, Amanos Tüneli’ni de açmış gibi yapacaklar. 2014 yılında atacakları temel, 2023 yılında hala ortada yok. Onlar, temeli atarlar ve bitirmek inşallah bize nasip olur.”

NELER YAPILACAK?

Antakya-Serinyol ile Arsuz-Madenli yolunda neler yapılacağı bilgisi de şöyle:

-70 bin ton asfalt

-950 bin m3 kazı

-3 adet, 13 m genişliğinde, 245 m uzunluğunda köprü

-120 bin m3 duvar

-8 adet, 220 m uzunluğunda kutu menfez

-55.000 m3 dolgu

-Haber/Cemil Yıldız-