Serinyol’da Dayanışma Çadırı Derneğe Dönüştü

Hatay’ın Antakya ilçesine bağlı Serinyol Mahallesi’nde, Serinyol Mor Dayanışma Kadın Derneği dün açıldı. Dernek, Gezi Direnişi’nden sonra 2014 yılında Armutlu’da açılan ve 6 Şubat 2023 depremlerinde yıkılan ilk derneğin mirasını sürdürüyor. Açılış töreninde, Füruğ Ferruhzad’ın “Ellerimi bahçeye dikiyorum, yeşereceğim biliyorum.” sözleriyle birlikte bir Defne ağacı dikildi. Kadın çalışmalarına Gezi Direnişi sonrasında başlayan ve Hatay’da çeşitli […]

Hatay’ın Antakya ilçesine bağlı Serinyol Mahallesi’nde, Serinyol Mor Dayanışma Kadın Derneği dün açıldı. Dernek, Gezi Direnişi’nden sonra 2014 yılında Armutlu’da açılan ve 6 Şubat 2023 depremlerinde yıkılan ilk derneğin mirasını sürdürüyor. Açılış töreninde, Füruğ Ferruhzad’ın “Ellerimi bahçeye dikiyorum, yeşereceğim biliyorum.” sözleriyle birlikte bir Defne ağacı dikildi.

Kadın çalışmalarına Gezi Direnişi sonrasında başlayan ve Hatay’da çeşitli mahallelerde faaliyet gösteren dernek, 6 Şubat depremlerinin ardından Samandağ, Defne ve Serinyol’da Kadın Dayanışma Çadırları kurarak yardımlaşma ve mücadeleye devam etti. Temmuz 2023’te Samandağ’da yeni bir dernek kuran kadınlar, Serinyol’da açtıkları bu yeni dernekle dayanışmayı ve mücadeleyi daha da genişletmeyi hedefliyor.

Dernek yetkilileri, bundan sonraki çalışmaların daha yoğun bir şekilde süreceğini belirterek, mahallelerde kadınlarla yaptıkları buluşmalara devam edeceklerini vurguladı. Açılışta yapılan konuşmalarda, kadınların dernek açma mücadelesinin irade ve dayanışma ile şekillendiği ifade edildi.

Samandağ’dan Antakya’ya, Antakya’dan Defne’ye kadar uzanan bu dayanışma ve mücadele hareketi, kadınların toplumsal alanda daha güçlü bir şekilde var olmasını hedefliyor. Dernek yetkilileri, kadınlarla beraber büyüyeceklerini ve tıpkı açılışta dikilen Defne ağacı gibi yeşereceklerini belirtti. – İlyas Yiğit-

Exit mobile version