Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Serkan Topal, TBMM’de…

Hatay’da hazine arazisi üzerinde

Hatay’da hazine arazisi üzerinde evi olup da tapu alamayanların sorununu anlattı, Bakan yanıtladı:

Üzerinde Çalışılıyor

Hatay CHP Milletvekili Serkan Topal, TBMM’de bütçe görüşmeleri sırasında söz alarak, Hatay’da hazine arazisi üzerinde ev yaptıranların tapu alamamasının nedenini sordu. TBMM’deki görüşme sırasında, Ticaret Bakanı Mehmet Muş da Genel Kurul’daydı.

Milletvekili Serkan Topal, özetle, “Hatay’da hazine arazisi üzerinde evi olan hemşerilerimiz, tapu alamıyor. Ecrimisil ödemesine rağmen, bu vatandaşlara tapu neden verilmiyor?” diye sordu.

Görüşme sırasında Meclis’te olan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, cevaben şöyle dedi:

”Arkadaşlar, Sayın Vekilimiz konuyu gündeme getirince, fark ettiyseniz ben anında Genel Müdürümü aradım, durumu sordum, bilgi aldım. Üzerinde çalışılıyor. Bazı yerlerde sorun çözüldü. Hatay’da durum biraz daha farklı. Çözüme ne kadar yakın olduğumuzu tam bilmiyorum, arkadaşlarımız çalışıyor. Amanos Tüneli ile ilgili de… Bu tünel çok kritik! Açacağız, zorlayacağız.”

Görüşmeler sonrası değerlendirme yapan Milletvekili Serkan Topal, şöyle dedi:

“Hatay’daki hazine arazileri sorununu ve tamamlanmayan otobanın cevabını Sayın Bakan’dan dinledik. Hatay’da mağdur olan vatandaşlarımızın sesi olmaya devam edeceğiz. Sorularımızı, Ticaret Bakanı Sayın Dr. Mehmet Muş yanıtladı. Biz de takipçisi olacağız.”

-Mehmet Durmaz-