SESİMİ DUYAN VAR MI !!! SORU DEĞİL ÇIĞLIK…

6 Şubat 2023 depreminin birinci yılı. Sabahın ilk saatleri 04.17 tam deprem anı. Yer köprü başı Atatürk Anıtı 04.17. Bu video izleyin ve dinleyin. Acının ağırlığını sadece içimizde değil her hücremizde hissetmemek mümkün değil. Yürürken gidenlerin, kayıpların ardında sisli, puslu 6 şubat sabahında çamurlar içerisinde yer yer kaldırılmamış molozlar arasında tökezleyerek şehir meydanına doğru bizler. […]

6 Şubat 2023 depreminin birinci yılı.
Sabahın ilk saatleri 04.17 tam deprem anı.
Yer köprü başı Atatürk Anıtı 04.17.
Bu video izleyin ve dinleyin.
Acının ağırlığını sadece içimizde değil her hücremizde hissetmemek mümkün değil.
Yürürken gidenlerin, kayıpların ardında sisli, puslu 6 şubat sabahında çamurlar içerisinde yer yer kaldırılmamış molozlar arasında tökezleyerek şehir meydanına doğru bizler.
Omuzlarımızda kadim şehrimizin tüm ruhlarının ağırlığıyla.
Bir haykırış yarıyordu sessizliği “sesimi duyan var mı ?” Bir ses, bir ses, bir ses daha tüm meydan şehir o günden fiziken canlı kalan herkesin ağzından aradıkları insanların tek-tek isimleri ve “sesimi duyan var mı ?”çaresizlik haykırışı.
Sözlerle anlatılabilecek, sarılmalarla bitebilecek bir acı değil.
Gerçekten kalplerimiz acıyor. Bu videoyu tekrar tekrar izleyin ama arada gözlerinizi kapatın sadece dinleyin.
Unutmayın bu sesler yarı çıplak yataklarından fırlayarak ve fırlatılarak evsiz kalan insanlarımızın, zifiri karanlık, zemheri soğuk göğün yarıldığı yağmur altında çaresizlikle betonlarının altında ezilmiş, sıkışmış insanların bir umutla attıkları son çığlıkları ve kalanların sarılamayan yaralarından geliyor.
Ve unutmayın bir yılın ardında orada olanların anma sonrası dönecek iyi kötü bir adresleri var.
O gün ve aylar sonrasında bile 6 Şubat sabahına uyanan hiç kimsenin dönecek bir yeri yoktu.

Exit mobile version