SGK emeklilerin haklarını masaya yatırdı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Hatay İl Müdürü Hamit Bal, Ekim 2024 ayı Merkez Müdürlükleri istişare toplantısında emeklilere kazandırılan ve kazandırılması planlanan haklarla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Toplantı, İl Müdürlüğü toplantı salonunda, İl Müdür Yardımcıları ve Merkez Müdürlerinin katılımıyla gerçekleşti.Toplantının Gündem Başlıkları İstişare toplantısında ele alınan konular arasında; Genel Sağlık Sigortası tescil işlemleri, terkin edilebilecek kurum […]

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Hatay İl Müdürü Hamit Bal, Ekim 2024 ayı Merkez Müdürlükleri istişare toplantısında emeklilere kazandırılan ve kazandırılması planlanan haklarla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Toplantı, İl Müdürlüğü toplantı salonunda, İl Müdür Yardımcıları ve Merkez Müdürlerinin katılımıyla gerçekleşti.
Toplantının Gündem Başlıkları İstişare toplantısında ele alınan konular arasında; Genel Sağlık Sigortası tescil işlemleri, terkin edilebilecek kurum alacakları ve 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nda yapılan güncelleme ile işverenlerin kurum borçlarının 5000 TL ile sınırlandırılması yer aldı. Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2024 yılının “Emekliler Yılı” olarak ilan edilmesi çerçevesinde, emeklilerin yaşam kalitelerini artırmaya yönelik yapılan ve yapılacak çalışmalar değerlendirildi. Sağlık hizmetlerinden ulaşıma, sosyal ve kültürel faaliyetlere kadar geniş bir yelpazede iyileştirmeler masaya yatırıldı.
İl Müdürü Hamit Bal’dan Önemli Mesajlar İl Müdürü Hamit Bal, SGK’nın vatandaşların yaşamlarının her alanını etkileyen bir kurum olduğunu belirterek, tüm birimlerin çalışmalarını daha dikkatli ve özenli yürütmesi gerektiğine vurgu yaptı. Vatandaşların refah seviyesini artırmak adına yoğun bir çalışma temposu içinde olmaları gerektiğini ifade eden Bal, 2024 Emekliler Yılı’na dair çalışmaların titizlikle devam edeceğini belirtti.

Exit mobile version