Şiddetli yağışlar başlıyor

İskenderun Teknik Üniversitesinde iklim uzmanı Prof.Dr. Abdulla Sakallı tahminlerine göre bugünden başlamak üzere hafta sonuna kadar ilimizin kıyı kesimlerinde yağışlar beklendiğini açıkladı.  Prof.,Dr Abdulla Sakallı’nın Hatay ili ile ilgili ”Dikkat,dikkat,dikkat!”başlıklı tahmini şöyle. “2024’ün ilk günleri ortalamanın üzerinde sıcak geçiyor. Çarşamba günü Ülkemizin güney kıyıları ve bölgeleri yağışlı bir havanın etkisine girecek. İskenderun Körfezi, Samandağ kıyıları […]

İskenderun Teknik Üniversitesinde iklim uzmanı Prof.Dr. Abdulla Sakallı tahminlerine göre bugünden başlamak üzere hafta sonuna kadar ilimizin kıyı kesimlerinde yağışlar beklendiğini açıkladı.  Prof.,Dr Abdulla Sakallı’nın Hatay ili ile ilgili ”Dikkat,dikkat,dikkat!”başlıklı tahmini şöyle.
“2024’ün ilk günleri ortalamanın üzerinde sıcak geçiyor. Çarşamba günü Ülkemizin güney kıyıları ve bölgeleri yağışlı bir havanın etkisine girecek. İskenderun Körfezi, Samandağ kıyıları özellikle Çarşamba gününe dikkat. Çarşamba günü şiddetli yağışlar başlayacak ve yer yer hafta sonuna kadar devam edecek.
Bir sonraki hafta Çarşamba günü ise, yurda Balkanlar ve Sibirya üzerinden dondurucu soğukların girişini bekliyorum. Ocak ayının ikinci haftasında Trakya üzerinden girecek soğuk dalga, ülkemizin büyük kesiminde kar yağışı bırakmaya müsait olacak.” ifadelerini kullandı. (Adil Yeşildağ)

Exit mobile version