Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sığınan kadınlar için…

Güvenli Oy İstemi Tülay

Güvenli Oy İstemi

Tülay Hatimoğulları: “Sığınmaevlerindeki kadınlar ve haklarında gizlilik kararı olan kadınlar, şiddet görecekleri endişesiyle güvenli bir şekilde oy dahi kullanamıyorlar. Konuyla ilgili soru önergesi verdik.”

Hatay’da ‘kadın siyaset’ kimliğinin önde gelen isimlerinden biri olan ve 24 Haziran seçimleri sonucunda Adana HDP Milletvekili olarak Meclis’e girme başarısı gösteren Tülay Hatimoğulları, sığınmaevlerinde kalan ve haklarında ‘gizlilik kararı’ devam eden kadınların ‘oy hakkı’ üzerine bir soru önergesi verdi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un cevaplaması istemiyle verilen önergede şu sorular yer aldı:
-24 Haziran Genel seçimleri esnasında, ‘konukevleri’ olarak bilinen sığınmaevlerinde kaç kadın kalmaktaydı? Sığınmaevlerinde kalan kaç kadın oy kullanabilmiştir?
-31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimler için, sığınmaevlerinde kalan kadınların oy kullanabilmesi için Bakanlığınızın bir çalışması var mıdır, olacak mıdır?
-Yüksek Seçim Kurulu’nun internet sayfasındaki seçmen sorgusundan, şiddet uygulayanların, sığınmaevinde kalan ya da hakkında gizlilik kararı olan kadınlara kolayca ulaşabilmelerini engelleyecek bir çalışma, Bakanlığınız tarafından yapılmakta mıdır?
-Sığınmaevinde kalan kadınlar ve gizlik kararı olan kadınlar, 31 Mart’ta oy kullanabilecekler mi? Oy kullanabileceklerse, nasıl bir yöntem izlenecek? Oy kullanamayacaklarsa, neden? -Tamer Yazar-