Simit fiyatlarına yüzde10 KDV zammı geliyor

Seçim öncesi simit fiyatlarındaki zam geri alınmıştı ancak şimdi KDV düzenlemesi ile yeniden zam geliyor. Pastane ya da kafelerden alınan simitlerde yüzde 10, fırından alınanlarda ise yüzde 1 KDV ödenecek. Sözcü Gazetesi’nden Erdoğan Süzer’in haberine göre, şu anda yüzde 1 KDV ile satılan simitlerdeki KDV oranı yüzde 10’a çıkarılacak. Bu da ürünlerin fiyatlarının yüzde 9-10 […]

Seçim öncesi simit fiyatlarındaki zam geri alınmıştı ancak şimdi KDV düzenlemesi ile yeniden zam geliyor. Pastane ya da kafelerden alınan simitlerde yüzde 10, fırından alınanlarda ise yüzde 1 KDV ödenecek.

Sözcü Gazetesi’nden Erdoğan Süzer’in haberine göre, şu anda yüzde 1 KDV ile satılan simitlerdeki KDV oranı yüzde 10’a çıkarılacak. Bu da ürünlerin fiyatlarının yüzde 9-10 oranında artmasına neden olacak. KDV Kanunu’na göre KDV oranlarını belirleme yetkisi Cumhurbaşkanı’nda bulunuyor.

Şu an uygulamada, lokanta, pastane, kafe gibi işletmelerden alınan simit, börek, poğaça gibi ürünlerde kasadan alınıp gidildiğinde yüzde 1 KDV uygulanıyor. Ancak aynı ürünler pastanede veya kafede tüketildiğinde yüzde 10 KDV alınıyor. Yeni tebliğ taslağına göre ise artık masası ve sandalyesi olan pastane ve kafelerden alınan ürünlere de yüzde 10 KDV uygulanacak.

Masa ve sandalyesi olan işletmelerde yüzde 1 KDV uygulaması tamamen kaldırılacak. Bazı işletmelerin vergiden kaçınmak için KDV’yi düşük olan ürünlerle yüksek olanları aynı fiyata sattığı belirtiliyor. – İlyas Yiğit-

Exit mobile version