Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sınıfta öğretmen değil, Belediye başkanı olunca!

Görüşleriniz, Projeleriniz Önemli… Samandağ’da

Görüşleriniz, Projeleriniz Önemli…

Samandağ’da bir lise okulunu ziyaret eden İlçe Belediye Başkanı Mithat Nehir, girdiği bir sınıfta ders işleyen öğretmenler gibi eline tebeşiri aldı ve öğrencilere, yaşamdan ilgilerini çekecek konuları anlatmaya başladı. Öğrenciler, ilk kez bir Belediye Başkanı’nın derste anlattıklarını ilgiyle izledi.
-ÇİÇEKLERLE KARŞILANDI-
Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Jan Suphi Beylüni Lisesi söyleşi günlerinin konuğu oldu. Başkan Nehir, söyleşi günleri kapsamında Jan Suphi Beylüni Lisesi’ni ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi. Okul Müdürü Sıtkı Aksoy ve öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılanan Başkan Nehir, 11 F Eşit Ağırlık Sınıfı öğrencilerinin sorularını cevaplandırdı. Başkan Nehir’in öğrencilerle buluşmasına, Psikoloji Danışmanlık ve Rehberlik Öğretmeni Cihan Dalioğlu ile Karataş, Felsefe Grubu Öğretmeni Bahar Ekenel de katıldı.
Suphi Beyluni Lisesi öğrencilerinin Belediye Başkanı Nehir’e soruları, Kreş ve Gündüz Bakımevi ve Çevre Yolu projeleri için oldu. 11 F Sınıfı öğrencilerinin sorularını cevaplandıran Başkan Nehir, gençlere tavsiyelerde de bulundu.
Başkan Nehir, konuşmasında, öğrencilerin görüşlerini projelerini önemsediklerini belirtti ve şunları anlattı.
“Gençlerle bir araya gelmekten ve gençlerin ilgisini yakından görmek memnuniyet verici. Gençlerin, yaşadıkları kente karşı sorumluluk duymaları geleceğimiz açısından önemli. İlçenin daha iyi bir yere gelmesi için her geçen gün bir adım daha atmanın gayreti içindeyiz. Gençlerimizi iyiliklerle ve güzelliklerle buluşturmak, ayrıca her alanda gençlere destek olmak için sizin fikirlerinizi önemsiyoruz. Projelerimizi; sizin istekleriniz, görüş ve önerilerinizi doğrultusunda gerçekleştirmeye çalışacağız.”
Girdiği sınıfta Arapça dili üzerinde de duran ve dil bilmenin kişiye özel bir ayrıcalık oluşturduğunu söyleyen Mithat Nehir, “Bilimsel verilere göre birden çok dil konuşabilen insanlar hayatta daha başarılı oluyor. Dil bilmek bir meziyettir. 2-3 Dil bilmek çok başkadır. Dil bilmek, insan gelişimine katkı sunar. Anadilin daha özel bir yeri vardır. Anadili sahiplenmek gerekiyor. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde bulunan bütün renklerin yaşatılması gerekiyor. Kurduğumuz vakıf üzerinden dil okulu çalışmalarımız sürüyor. Okul binamızda en fazla 1 yıl içinde eğitim başlatacağız. 8 Tane sınıfımızın olmasını planlıyoruz. Yaş sınırı olmaksızın bu okulda dil eğitimi vermeyi hedefliyoruz” açıklaması yaptı. Belediye Başkanı Mithat Nehir, öğrencilere bol bol kitap okumalarını da önerdi. -Gökay Gökdemir-