Şirketlere yeni asgari vergi

AKP tarafından hazırlanan yeni bir kanun teklifi, kurumlar vergisinde önemli değişiklikler öngörüyor. Buna göre, 1 milyon lira bilanço kârı elde eden şirketler, mevcut duruma göre 50 bin lira daha fazla vergi ödeyecekler. Teklif, kurumlar vergisini şu anda %25 olan oranından, kârın yüzde 10’u üzerinden hesaplanacak şekilde değiştiriyor. Bu değişiklikle birlikte, 1 milyon lira kâr eden […]

AKP tarafından hazırlanan yeni bir kanun teklifi, kurumlar vergisinde önemli değişiklikler öngörüyor. Buna göre, 1 milyon lira bilanço kârı elde eden şirketler, mevcut duruma göre 50 bin lira daha fazla vergi ödeyecekler.

Teklif, kurumlar vergisini şu anda %25 olan oranından, kârın yüzde 10’u üzerinden hesaplanacak şekilde değiştiriyor. Bu değişiklikle birlikte, 1 milyon lira kâr eden bir şirketin vergi yükü artacak.

Yeni düzenleme, kurumlar vergisi istisnaları ve indirimlerinden önceki kâr üzerinden vergilendirme yapılmasını sağlıyor. Ayrıca, yeni kurulan şirketler için üç dönem boyunca bu düzenleme uygulanmayacak, böylece yeni girişimlerin kuruluş aşaması desteklenmiş olacak.

Kanun teklifi aynı zamanda, belirli kurumları ve fonları vergiden muaf tutuyor. Bunlar arasında kamu kurumları, kâr amacı gütmeyen kuruluşlar, emeklilik yatırım fonları ve gayrimenkul yatırım fonları yer alıyor.

Cumhurbaşkanı Kararı ile sektöre göre vergi oranlarının ayarlanabileceği de öngörülüyor -Volkan İcil-

Exit mobile version