Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder Son Yolculuğuna Uğurlanıyor

Kalp rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden TBMM Başkanvekili

Kalp rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, İstanbul’daki cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlanıyor.

İstanbul’da Son Tören

Sırrı Süreyya Önder, kalp rahatsızlığı nedeniyle 18 gündür tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Önder, çoklu organ yetmezliği nedeniyle 3 Mayıs 2025 tarihinde İstanbul’da yaşamını yitirdi. Bugün, AKM’deki anma töreninin ardından, Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Önder’in naaşı, Taksim’deki Atatürk Kültür Merkezi’ne (AKM) getirildi ve Türk bayrağına sarılı tabut salona taşındı. Cenaze töreninde Önder’in kızı Ceren ve kardeşi cenazenin başında gözyaşlarını tutamadı. AKM’deki cenazeye katılım oldukça yoğun oldu, salonun içi kadar dışarıda da büyük bir kalabalık oluştu. Katılımcılar, “Sırrı’ya sözümüz barış olacak” sloganları attılar.

Siyasi İsimler Törende

Törene katılanlar arasında CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP’yi temsilen Celal Adan ve çok sayıda siyasetçi yer aldı. Cenaze töreninde Önder’in yaşamına ve mücadelesine vurgu yapılarak, barış ve demokrasi adına verdiği katkılar anıldı. Önder, İmralı heyeti üyesi olarak da biliniyordu.

Birlikte Yaşama Çağrısı

Önder’in anma töreninde en çok dikkat çeken nokta, katılımcıların “barış” vurgusu yapmasıydı. Cenazeye katılanlar, Önder’in siyasi yaşamı boyunca barış için yaptığı katkıları yad etti ve onun mirasını yaşatmak için bu değerleri sürdürmeye kararlı olduklarını belirtti.