Siyasilerden 6 Şubat paylaşımları

6 Şubat 1. Yıl dönümü dolayısıyla birçok siyasi isim anma mesajı yayınladı. Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Olmak üzere, Cumhurbaşkanı Cevdet Yılmaz, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel ve diğer bakanlar 6 Şubat depremlerinin yıl dönümü sebebi ile sosyal medya hesaplarından taziye mesajları yayınladılar. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yayınladığı mesajda; […]

6 Şubat 1. Yıl dönümü dolayısıyla birçok siyasi isim anma mesajı yayınladı. Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Olmak üzere, Cumhurbaşkanı Cevdet Yılmaz, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel ve diğer bakanlar 6 Şubat depremlerinin yıl dönümü sebebi ile sosyal medya hesaplarından taziye mesajları yayınladılar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yayınladığı mesajda; “Bir yıl önce yaşadığımız Kahramanmaraş merkezli depremlerde kaybettiğimiz canların acısı ilk günkü tazeliğiyle yüreklerimizi yakmayı sürdürüyor. Yitirdiğimiz 53 bin 537 canımızın her birine Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Asrın felaketinde yaralanan 107 binin üzerindeki vatandaşımıza geçmiş olsun dileklerimi tekrarlamak istiyorum. Tedavileri hâlen devam eden yaralılarımıza Allah’tan acil şifalar niyaz ediyorum. İnsanlık tarihinin en kadim yerleşim yerleri arasında bulunan 11 ilimizde yaşanan yıkım gerçekten çok büyüktü. Böylesine büyük felaketler, büyük acılar aynı zamanda milletlerin birliğinin, beraberliğinin ve kardeşliğinin gücünün sınandığı dönüm noktalarıdır. Hamdolsun milletimiz bu acı ve bir o kadar da tarihî sınamayı başarıyla vermiştir. Devletimiz tüm imkânlarıyla anında harekete geçerken Türkiye tek yürek, tek bilek olmuş, milletimiz depremzede kardeşlerinin yanına koşmuş, asrın felaketi karşısında asrın birlikteliği ortaya konulmuştur. Toprağa verdiğimiz canlarımızı Fatihalarla, dualarla, hüzünle yâd ederken milletimize verdiğimiz sözleri tutmak için canla başla çalışıyoruz. Bu çalışmaları, şehirlerimizi inşa ve ihya ederek ayağa kaldırıncaya, evi yıkılan veya kullanılamaz hale gelen son vatandaşımızı da güvenli yuvasına kavuşturuncaya kadar sürdüreceğiz. Rabbim ülkemize ve milletimize bir daha böyle afetler yaşatmasın, bizleri böyle imtihanlara maruz bırakmasın…” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Asrın Felaketi olarak adlandırılan ve 11 ilimizi, 14 milyon vatandaşımızın doğrudan etkileyen depremin yıl dönümünde hayatını kaybeden kardeşlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, Rabbim’den güzel ülkemizi her türlü afet ve felaketten korumasını temenni ediyorum. Devleti ve milletiyle daima bir ve bütün olan ve depremin ilk anlarından itibaren yaraların sarılması için özveriyle mücadele eden ülkemiz, şimdiye kadar olduğu gibi bugünden sonra da Cumhurbaşkanımız liderliğinde Türkiye Yüzyılı’nın dirençli şehirlerini inşa etmeyi sürdürecek, depremzede kardeşlerimizin yanında olmaya devam edecektir.” Dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: “Hepimizi derin bir üzüntüye boğan 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerinin üzerinden tam bir yıl geçti. Dünya tarihinin karada meydana gelen etkisi en yüksek depremi olarak kayıtlara geçen bu büyük afetin ilk anlarından itibaren devlet ve millet olarak yaraları sarmak için seferber olduk. Devletimizin şefkat eli, herkese ulaştı. ‘Biz birlikte Türkiye’yiz’ diyerek zor zamanları aşmak, şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırmak için gece gündüz demeden çalıştık. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde depremin tüm izlerini silmek için azim ve kararlılıkla çalışmayı sürdüreceğiz. Depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve aziz milletimize başsağlığı ve sabır diliyorum. Rabbim, aynı acıları tekrar yaşatmasın, ülkemizi ve milletimizi her türlü felaket ve afetten korusun.”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel: “Bir yıl ki bu, dün gibi. Binlerce annemi, binlerce babamı, binlerce dost, evlat ve arkadaşımı kaybetmiş gibiyim. Bizim acımızın ayrısı gayrısı hiç olmadı… Daima birlikte iyileşmeye çalışacağız. Kaybettiğimiz tüm canlarımıza rahmetle…”

Exit mobile version