Sokak köpeklerini hedef yapanlar

Bu konuda görevini yapmayanlar Sokaklarda, caddelerde, parklarda, şehrin en kalabalık yerlerinde sürüler halinde dolaşan köpeklere işaret eden hayvanseverler, eldeki tablonun denetimsizliği nedeniyle sokak hayvanlarının hedef haline getirildiğine işaret ediyor. “Açlar! En büyük problem de bu. Belediyeler, büyük reklamlarla başladıkları ‘kent içi beslenme odakları’ bağlamında sınıfta kaldı. Baktığınızda, birçoğunun kemikleri sayılıyor. Hastalıklı olanlar var içlerinde. Aslında […]

Bu konuda görevini yapmayanlar

Sokaklarda, caddelerde, parklarda, şehrin en kalabalık yerlerinde sürüler halinde dolaşan köpeklere işaret eden hayvanseverler, eldeki tablonun denetimsizliği nedeniyle sokak hayvanlarının hedef haline getirildiğine işaret ediyor.

“Açlar! En büyük problem de bu. Belediyeler, büyük reklamlarla başladıkları ‘kent içi beslenme odakları’ bağlamında sınıfta kaldı. Baktığınızda, birçoğunun kemikleri sayılıyor. Hastalıklı olanlar var içlerinde. Aslında periyodik olarak onların da bakımdan geçmesi gerekiyor. Kulaklarına küpe taktık diye, ‘her görevimizi tamamladık’ durumu değil eldeki! Aksine, o küpe eğer ki o kulaktaysa, o köpek sizin sorumluluğunuzda. Ancak bugün yaşanan şey bunu değil, kaderine teslim sokak hayvanlarını işaret ediyor. Çöpleri karıştırıyorlar.  Çünkü yeterince doymuyorlar. Her belediye, bu konudaki tek çareyi, bu köpekleri kırsal alanlara atmakta buluyor, ki Samandağ da bunun en açık adreslerinden bir tanesi. Hatta Samandağlı İşadamı Ayhan Kara’nın kendi sosyal medya hesabından buna dair bir paylaşımı var, belediyeleri eleştirdiği… Diyor ki, ‘Sokak hayvanları politikası var, idarecilerin! İldeki tüm köpekleri toplayıp, Samandağ sahiline bırakmak…’

Evet, derdimiz de eleştirimiz de belediyeler noktasında birleşiyor. Zira sokak köpeklerini hedef yapanlar, aynı zamanda bu konudaki görevlerini tam anlamıyla yapmayanlar!”

Antakya kent merkezinde; Sokaklarda, caddelerde, parklarda, şehrin en kalabalık yerlerinde sürüler halinde dolaşan köpeklere işaret eden bir hayvanseverin Antakya Gazetesi ile paylaştığı eleştiri ve tespitlerde, merkezde, belediye yönetimleri var.

Peki, bu konuda görevlerini yapmadıklarını ifade edilen belediyeler, ne söylemek ister?

Tamer Yazar

Exit mobile version