Solğun: Memur Emeklileri Mağduriyet Yaşıyor

Türkiye Kamu-Sen Hatay İl Başkanı Ömer Solğun, memur emeklilerinin ek zam programında yer almamalarının mağduriyete yol açtığını vurguladı. Solğun, yaptığı açıklamada, TBMM’de görüşülen torba yasa ile işçi ve Bağ-Kur emeklilerinin en düşük aylığının 10 bin TL’den 12 bin 500 TL’ye yükseltilmesine dair bir düzenleme yapıldığını belirtti. Ancak, memur emeklilerinin bu düzenlemenin dışında tutulmasının doğru olmadığını […]

Türkiye Kamu-Sen Hatay İl Başkanı Ömer Solğun, memur emeklilerinin ek zam programında yer almamalarının mağduriyete yol açtığını vurguladı. Solğun, yaptığı açıklamada, TBMM’de görüşülen torba yasa ile işçi ve Bağ-Kur emeklilerinin en düşük aylığının 10 bin TL’den 12 bin 500 TL’ye yükseltilmesine dair bir düzenleme yapıldığını belirtti. Ancak, memur emeklilerinin bu düzenlemenin dışında tutulmasının doğru olmadığını ifade etti.
Solğun, memur emeklilerinin ülkemizdeki en mağdur kesimlerden biri olduğunu ve geçen yıl temmuz ayında memurlar için getirilen ilave ek ödeme uygulamasının emeklileri kapsamadığı için mağduriyetin arttığını belirtti. Memur emeklilerinin çalışırken aldıkları maaşın %45’i kadar emekli maaşı bağlandığını ve ilave ek ödemenin emekli maaşlarına yansıtılmaması nedeniyle bu oranın daha da düştüğünü ifade etti.
Hükümetin 2024 yılını “Emekli Yılı” olarak ilan ettiğini anımsatan Solğun, bu kapsamda memur emeklilerinin durumunun düzeltilmesi gerektiğini söyledi. Temmuz ayında 14 bin 387 TL’ye yükselen ilave ek ödemenin memur emeklilerine verilmesi gerektiğini belirten Solğun, TBMM’de görüşülen kanun teklifine bir önerge eklenerek ilave ek ödemenin memur emeklilerine verilmesinin sağlanabileceğini ifade etti. Milyonlarca memur emeklisinin TBMM’den çıkacak olumlu kararı umutla beklediğini belirten Solğun, “Emekli Yılı’nda memur emeklilerimiz de kendileri için bir şeyler yapıldığını görmek istemektedir” dedi.

Exit mobile version