Bahçeli Genel Kurulu terk etti!

TBMM'de bütçe görüşmeleri sürerken, MHP lideri Bahçeli'nin tepkisi genel kurula damgasını vurdu. Bahçeli, "Anayasa Mahkemesi'nin yapması gerekeni yapıyorum" deyip TBMM'yi terk etti.

TBMM Genel Kurulunda 2024 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi’nin son gün görüşmeleri sürerken MHP Genel Başkanı Bahçeli ve MHP’li milletvekilleri, DEM Parti sözcüleri kürsüye çıktığında salondan ayrıldı.

Bütçe görüşmelerinin son gününde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 12 askerin şehit olmasıyla ilgili olarak AKP, MHP, Saadet Partisi ve İYİ parti tarafından terörü kınamak amacıyla hazırlanan ortak bildiriye imza atmayan CHP ve DEM parti temsilcilerinin konuşmalarını dinlememek için Genel Kurulu terketti.

Bahçeli DEM Parti temsilcilerinin kürsüye çıkması üzerine Genel Kurulu terk etti. Kuliste gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, “Ortak bildiriye imza atmayan, terörü destekleyen parti grubunun konuşmalarını dinlemeyeceğim. Milletvekillerimiz de dinlemeyecek. CHP’lilerin konuşmalarını da dinlemeyeceğim. Anayasa Mahkemesinin yapmasını ben burda yapıyorum” dedi.

Pençe Kilit operasyonunda 12 askerin şehit olmasından sonra AKP tarafından TBMM’de terörü kınayan ortak bir bildiri hazırlanmış, bildiriye CHP ve DEM Parti imza atmamış,  ancak CHP yönetimi terörü daha sert ifadelerle lanetleyen bir bildiri yayınlamıştı

Bahçeli, kuliste gazetecilerin konuya ilişkin sorusu üzerine, “CHP’yi de takip etmeyeceğim. Arkadaşlarım da takip etmeyecekler. Anayasa Mahkemesinin yapması gerekeni yapıyorum bugün.” dedi. (Adil Yeşildağ)

Exit mobile version