Son Dakika: Hangi bakanlar değişecek?

Kabine değişecek mi, merak ediliyordu. Gerçekleştirdiği resmi ziyaretlerin ardından Türkiye’ye dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine değişikliği sinyalini verdi. Peki, Hangi bakanlar değişecek? Kabinede hangi bakan ya da bakanlar değişecek? Detaylar… Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi ziyaretlerin ardından dönüşte uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlarken kabine değişikliği sinyali verdi. Hangi bakanların değişeceği merak konusu. Ankara kulislerinde konuşulan […]

Kabine değişecek mi, merak ediliyordu. Gerçekleştirdiği resmi ziyaretlerin ardından Türkiye’ye dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine değişikliği sinyalini verdi. Peki, Hangi bakanlar değişecek? Kabinede hangi bakan ya da bakanlar değişecek? Detaylar…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi ziyaretlerin ardından dönüşte uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlarken kabine değişikliği sinyali verdi. Hangi bakanların değişeceği merak konusu. Ankara kulislerinde konuşulan isimler ve detaylar haberimizde.

Tag: kabine değişikliği, Cumhurbaşkanı Erdoğan, bakan değişikliği, Tarım Bakanı, Nihat Zeybekçi, Kasım Gülpınar

Kabine Değişikliği Olacak Mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk ve Sırbistan’a yaptığı resmi ziyaretlerin ardından Türkiye’ye dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlarken kabine değişikliği sinyali verdi. Bu açıklamanın ardından hangi bakanların değişeceği konusunda Ankara kulislerinde hareketlilik yaşandı.

Erdoğan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bizim parti programı zaten sürekli olarak hep değişime tabidir. Ama bunun yanında da tabii idari mekanizmalarda, partimiz içerisinde bazı değişiklikler olabilir. Genel Başkan Yardımcılarında aynı şekilde değişiklikler olabilir. Kabinemizde biliyorsunuz iki arkadaşımız değişime tabi oldu. Şimdi bu yeni süreçte de hem Genel Başkan Yardımcılarında bazı değişiklikler olabileceği gibi aynı şekilde kabinede de duruma göre değerlendirmelerimizi yaparız. Orada da bazı değişiklikler olabilir” dedi.

Bu sözlerin ardından kabinede değişikliğin yaşanması olasılığı öne çıktı ve gidecek ve gelecek isimler konusunda spekülasyonlar yapılmaya başlandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nda Değişiklik Mi Olacak?

Ankara kulislerinde en çok Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı‘ın görevden alınacağı ve yerine eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi‘nin getirileceği iddiaları konuşuluyor. Son dönemde eleştirilerin odağında olan Yumaklı’nın yerine yeni bir isim getirilmesi, sektördeki yenilik çabalarının bir parçası olarak görülüyor.

Kasım Gülpınar İddiası

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın değişeceği yönümdeki iddialar, Yeniden Refah Partisi’nden istifa eden Kasım Gülpınar‘ın adını da gündeme getirdi. Gülpınar’ın istifa sürecinde AK Parti ile masaya oturduğu ve Yeniden Refah Partisi’nden istifa etmesi karşılığında Tarım Bakanı belirlenirken kendisine danışılmasını istediği öne sürülmüştü. Bu nedenle Gülpınar’ın, Tarım ve Orman Bakanlığı için potansiyel adaylardan biri olduğu ifade ediliyor.

Kabine Değişikliği Beklentisi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu açıklamaları, önümüzdeki dönemde hem parti içi hem de kabine içinde bazı değişikliklerin yaşanabileceği beklentisini beraberinde getirdi. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yanı sıra başka hangi bakanlıkların değişime tabi tutulacağı merak konusu. Ancak değişim sürecinin partinin genel politikalarına uygun bir şekilde yürütüleceği ve bu kapsamda partinin dinamizmini korumak amacıyla hareket edileceği belirtiliyor.

Kabine değişikliği sürecinde isimler kesinleşmedikçe, kulislerde konuşulan her yeni detay ve iddia, siyaset sahnesinde heyecanı artırmaya devam edecek gibi görünüyor. Gözler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapacağı yeni açıklamalarda ve bu sürecin ne yönde gelişeceğinde olacak.

Exit mobile version