Son ders zili cuma günü çalacak

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullardaki 20 milyonu aşkın öğrenci, 14 Haziran’da karne alarak yaz tatiline girecek. Karnelerde, öğrencilerin ders notlarına ek olarak sosyal etkinliklere katılım durumları da yer alacak. Bu yıl birçok değişiklik yaşandı. Devamsızlık koşulları yeniden düzenlendi, sınıf tekrarı uygulaması geri getirildi ve açık öğretime geçişler zorlaştırıldı. Öğrencilerin 50 ortalamayla sınıf geçmesi uygulamasına son […]

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullardaki 20 milyonu aşkın öğrenci, 14 Haziran’da karne alarak yaz tatiline girecek. Karnelerde, öğrencilerin ders notlarına ek olarak sosyal etkinliklere katılım durumları da yer alacak.

Bu yıl birçok değişiklik yaşandı. Devamsızlık koşulları yeniden düzenlendi, sınıf tekrarı uygulaması geri getirildi ve açık öğretime geçişler zorlaştırıldı. Öğrencilerin 50 ortalamayla sınıf geçmesi uygulamasına son verildi.

Öğrencilerin sosyal etkinliklerinin karnelerde belirtilmesiyle ilgili detaylar da paylaşıldı. Ayrıca, öğrencilerin cep telefonu kullanımı konusunda da önlemler alındı.

Yeni eğitim-öğretim yılında, okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında yeni müfredat uygulanacak.

Yaz aylarında 20 bin sözleşmeli öğretmen atanacak ve bu süreçte sözlü sınavlar düzenlenecek. Gelecek eğitim-öğretim yılı ise 9 Eylül 2024’te başlayacak. -Yusuf Cemil Karaçay-

Exit mobile version