Son yılın en kurak ili: Hatay

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son bir yıl için Türkiye’nin en kurak bölgeleri haritası yayınladı. Meteorolojinin resmi haritasına göre, 2022 Temmuz ile 2023 yılı Haziran sonu arasındaki 1 yıllık süreçte Türkiye’nin en kurak ili HATAY oldu. Meteoroloji verilerine göre, Hatay, Türkiye’nin olağanüstü kurak iller arasında ilk sırada yer alıyor. Resmi verilere göre Hatay’ın % 60’ı OLAĞANÜSTÜ KURAK, […]

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son bir yıl için Türkiye’nin en kurak bölgeleri haritası yayınladı.

Meteorolojinin resmi haritasına göre, 2022 Temmuz ile 2023 yılı Haziran sonu arasındaki 1 yıllık süreçte Türkiye’nin en kurak ili HATAY oldu.

Meteoroloji verilerine göre, Hatay, Türkiye’nin olağanüstü kurak iller arasında ilk sırada yer alıyor. Resmi verilere göre Hatay’ın % 60’ı OLAĞANÜSTÜ KURAK, % 40’lık bölümü de ŞİDDETLİ KURAK bölgeler oldu.

Hatay’ın Türkiye’nin en kurak bölgesi olmasının altındaki temel nedenin ilimizde yeterli baraj olmaması gösteriliyor. Bu durumun da kuraklığı daha da çok hissettirdiği kaydedilmektedir.

Yapılan yorumlara görebDSİ Hatay’da daha çok yatırım yapmalıydı. Ayrıca Samandağ’dan Belen’e kadar yanan ormanlar da yağmurların azalmasında önemli bir etken olarak gösteriliyor. – Yusuf Cemil Karaçay

Exit mobile version