Sonunda Yeşil Alan!

Antakya şehir merkezindeki yeşil alan sıkıntısını tüm Hataylılar iyi bilir. Maalesef, şehir merkezinde kenti nüfus kapasitesini kaldırabilecek büyüklükte yeşil alan sayısı yetersizdir. Bu durumu uçaktan Hatay Havaalanı’na inişte de görmek mümkündür. Saray Caddesi girişinde, şehrin ortasında yer alan Vakıflar İşhanı yıkıldı. Bu alanın yeşil alan olarak kalmasını sağlamak için Hataylılar, siyasiler, STK’lar çok uğraştılar. Sayın […]

Antakya şehir merkezindeki yeşil alan sıkıntısını tüm Hataylılar iyi bilir. Maalesef, şehir merkezinde kenti nüfus kapasitesini kaldırabilecek büyüklükte yeşil alan sayısı yetersizdir. Bu durumu uçaktan Hatay Havaalanı’na inişte de görmek mümkündür.

Saray Caddesi girişinde, şehrin ortasında yer alan Vakıflar İşhanı yıkıldı. Bu alanın yeşil alan olarak kalmasını sağlamak için Hataylılar, siyasiler, STK’lar çok uğraştılar. Sayın Valimiz başta olmak üzere, Belediye Başkanlarımız ve mevcut Vekillerimiz de bu talebe duyarsız kalmadılar ve Vakıflar İşhanı yeşil alana dönüştürüldü.

Antakya için müthiş bir olaydır bu. Hatta bana göre, Hatayspor’un Süper Lig’e çıkması ile eş değerdedir. Çünkü bu alanın inşaatına devam edilseydi, Antakya, o bölgeyi en az 40 sene daha beklemek zorunda kalacaktı.

Antakya’mızın Kazanımları

-Şehir merkezinde çok güzel bir alanda muhteşem bir yeşil alan oluşacak.
•-Antakyalılara nefes alacak bir alan yaratılacak.
-ehrin kenetlenmesi ve halkın birlikteliği ile sorunların çözülebildiğini bir kez daha görülmüş oldu.
-Antakya, modern şehrin gereklerinden biri olan, şehir merkezindeki yeşil alanlar konusunda üzerine düşeni yapmış oldu.

Bundan Sonra Yapılması Gerekenler

Antakya’nın kronik sorunları, Sayın Başkan Lütfü Savaş ve diğer yetkililerce hızla çözülmekte. Tabii bu yorumumu eleştirenler de olacaktır. Fakat Hatay’ın 15 ilçesi ve Antakya’nın göz önünde olmayan mahallelerine de ciddi altyapı ve üstyapı hizmetleri götürülmektedir. Eksiklerimiz de hala var. Bunları kısaca sayarsak;

-Antakya şehir merkezindeki üstyapı çalışması (peyzaj, tabela kirliliği ve asfalt kalitesi başta olmak üzere),
-Trafiği rahatlatmak için yol genişletme çalışmaları, otopark eksikleri,
-Atatürk Stadı’na güzel bir Millet Bahçesi Projesi (içerisinde büyük katlı kapalı otopark, halı saha, tenis kortu, kafelerin yer aldığı güzel bir yaşam alanı)

gibi hususları sayabiliriz ve bunları artırmak da mümkündür.

Burada tüm yükü bir kuruma bırakmak doğru olmaz. Hatay’ın tüm aktörleri bir masada oturmalı, sorunları tespit edip, el birliği ve işbirliği ile bu sorunların çözümü için çalışmalar yapılmalıdır.

Birlik olabilirsek, Hatay çok daha hızlı bir şekilde gelişir ve şahlanır. Burası bir cazibe merkezi olur ve şehirdekiler, maddi manevi büyük kazançlar elde edebilir.

Sayın Valimize Özel Bir Teşekkür Şarttır

Valilik makamı, daha çok icraat makamı olarak tanımlanmaz. Fakat Sayın Valimiz Rahmi Doğan Bey, inisiyatif alan, sorunlara çözüm odaklı yaklaşan ve icracı bir profil çizmektedir. Bu tarzı ile;

-Yıllardır çözülemeyen Samandağ-Arsuz yolu,
-Hado Limanı,
-Adalı Konağı ve Antakya Oteli arazisini satın alma,
-Vakıflar İş Hanı’nı yeşil alana dönüştürme

konularında elini taşın altına koymuş ve bu sorunlara abilik yaparak, sorunların çözümüne büyük katkılar sağlamıştır. Mutlaka unuttuklarım ve eksiklerim de vardır.

Şunu ifade edeyim ki, Antakya’da Adalı Konağı ve Vakıflar İşhanı adımı, Antakya şehir merkezinin kaderini etkileyecek, eşi benzeri zor bulunacak hizmetlerdir. Bu iki alandaki işlemler tamamlandığında, şehir merkezinin çehresi son derece olumlu bir şekilde değişecektir. Tabii tüm bunları sayarken, Sayın Valimizin Hatayspor’a destekleri de göz ardı edilmemelidir.

Velhasıl, bu değerli katkılar için Sayın Valimize büyük bir teşekkür edilmelidir. Dileğimiz; istişare artsın, el birliği ve işbirliği ile sorunlar hızlıca çözülsün, Hatay şahlansın.

bekir.atahan@atahanhukuk.com

Exit mobile version