Soroptimistler …

100. yıl dolayısıyla 100 kadına istihdam olanağı sağlıyor Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu (TSKF) Başkanı Sevil Koca: “Bir insanı iki şey ayakta tutar. Birincisi üretmek, ikincisi ise hayal etmek. Biz, ikisini de gerçekleştirmeye çalışıyoruz.” Antakya Soroptimist Kulübü, Hatay’ın pilot bölge olarak seçildiği Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu tarafından hayata geçirilecek Eğit-Donat-Fırsat Yarat Projesi kapsamında, Ön Muhasebe Kursları […]

100. yıl dolayısıyla 100 kadına istihdam olanağı sağlıyor

Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu (TSKF) Başkanı Sevil Koca: “Bir insanı iki şey ayakta tutar. Birincisi üretmek, ikincisi ise hayal etmek. Biz, ikisini de gerçekleştirmeye çalışıyoruz.”

Antakya Soroptimist Kulübü, Hatay’ın pilot bölge olarak seçildiği Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu tarafından hayata geçirilecek Eğit-Donat-Fırsat Yarat Projesi kapsamında, Ön Muhasebe Kursları lansmanını gerçekleştirdi.

Soroptimistliğin 100. Yılı dolayısıyla 100 kadına istihdam sağlanmasının amaçlandığı projenin Hatay ayağında, Antakya Soroptimist Kulübü ve TSKF Kadının Ekonomik Güçlenmesi Çalışma Grubu üyesi Elif Ovalı, Teofarm Atölye ve Antakya Sanayi ve Ticaret Odası’nın katkılarıyla, iş sahibi olmak isteyen kadınlara, iki ay sürecek bilgisayar destekli ön muhasebe eğitimi verilecek.

Teofarm Çiftlik’te gerçekleşen lansmana; Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu Başkanı Sevil Koca, Federasyon Sekreteri Meral Sevim, Adana Soroptimist Kulübü Başkanı Evrim Serim, Seyhan Soroptimist Kulübü Başkanı Tülay Candır, Antakya Soroptimist Kulübü Başkanı Sonay Altunay Bayraktar ve Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

TSKF Başkanı Sevil Koca, kulüp başkanlarına ve üyelerine teşekkür ederek sözüne başlarken, proje sayesinde 100 kadını iş sahibi yaparak, 100 aileyi mutlu etme hayalinin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Koca, “Bir insanı iki şey ayakta tutar. Birincisi üretmek, ikincisi ise hayal etmek. Biz, ikisini de gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Eğit-Donat-Fırsat Yarat Projesi’ni, Antakya Soroptimist Kulubü başlattı. Ama çok yakın bir zamanda, güneyden kuzeye doğru da yayılarak, daha fazla kadının istihdamını sağlayacağız. Bunu hayal ediyoruz” dedi.

Projenin Hatay ayağının yürütücüsü olan, Antakya Soroptimist Kulubü Başkanı Sonay Altunay Bayraktar, projenin gerçekleşmesinde yer almaktan dolayı ve 100 kadına istihdam sağlanması amacından kaynaklı mutluluğunu dile getirdi, emeği geçen herkese teşekkür etti.

TSKF Kadının Ekonomik Güçlenmesi Çalışma Grubu adına konuşan ve ev sahipliği yapan, Teofarm Çiftlik Kurucusu Elif Ovalı ise, “Elde var olan sayılarla, Ön Muhasebe alanında eleman eksikliği olduğunu görüyoruz. Ben, kendi işimde de bunun eksikliğini yaşadım. Biz, bu kurs eğitimini vermeyi üstlendik, ama soroptimistlerin, yani kız kardeşlerimin desteği ve motivasyonu ile bunu yaparız dedik ve yapmaya başladık” değerlendirmesinde bulundu.

Lansman bittikten sonra, Antakya Şehir Kulübü’nde misafirlerle birlikte yemek organizasyonu düzenlendi. Organizasyona katılan misafirler, Hatay’ın güzel lezzetlerine hayran kaldı. Gün sonunda, Antakya Soroptimist Kulübü üye alım töreni de gerçekleştirdi. Kulüp bünyesine 6 yeni üye katılım sağlandı. Katılım sağlayan; Ecem Yüreğitemiz, Işılay Yurdsever, Nursel Örak, Nükhet Karabacak, Melis Teköz ve Serpil Yılmaz’a rozetlerinin takılmasının ardından, kutlama için pasta kesimi yapıldı.

Antakya Soroptimist Kulübü Başkanı Sonay Altunay Bayraktar; TSKF Başkanı Sevil Koca, TSKF Sekreteri Meral Sevim, Seyhan Soroptimist Kulübü Başkanı Tülay Candır ve Adana Soroptimist Kulübü Başkanı Evrim Serim’e plaket takdim ederek, katılımları için teşekkür etti. -Duygu Ertaş-

Exit mobile version