Sorumlu Aykome…

Reyhanlı Belediye Başkanı HACIOĞLU, ilçesindeki çukurlu yolların faturasını Hatay BŞB’ye çıkardı! Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu, ilçe içindeki ana arterler, sokaklar ile alanlardaki çukur, çamur ve tozlanma ile ilgili şikayetlerin artması ve sosyal medyada bu yönde yayınlar yapılması üzerine bir açıklama yaptı. Başkan Hacıoğlu, açıklamasında, bunun kendi sorumlulukları bünyesinde olmadığını, Büyükşehir Belediyesi AYKOME biriminin hızlı […]

Reyhanlı Belediye Başkanı HACIOĞLU, ilçesindeki çukurlu yolların faturasını Hatay BŞB’ye çıkardı!

Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu, ilçe içindeki ana arterler, sokaklar ile alanlardaki çukur, çamur ve tozlanma ile ilgili şikayetlerin artması ve sosyal medyada bu yönde yayınlar yapılması üzerine bir açıklama yaptı. Başkan Hacıoğlu, açıklamasında, bunun kendi sorumlulukları bünyesinde olmadığını, Büyükşehir Belediyesi AYKOME biriminin hızlı çalışmamasından kaynaklı olduğunu öne sürdü. Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu, şu açıklamayı yaptı: “Saygı değer Reyhanlılı hemşerilerim… Bilindiği gibi, bir yandan su şebekesi değişimi, bir yandan doğal gaz şebekeleri yapımı ve bir yandan da TELEKOM ve TEDAŞ alt yapısının iyileştirilmesi çalışmaları sürmektedir. Bu çalışmaların, uzun vadede önemli ve değerli olduğunun bilinmesi gereklidir. Gelecek nesiller için ve daha güzel yarınlar için bu çalışmaları önemsiyoruz. Bu güzelliklere kavuşabilmek için de kazı çalışmalarının yapılması ve halkımızın bir takım zorluklara göğüs germesi gerekmektedir. Yapılan kazı çalışmalarının hayatı zorlaştırdığının farkındayız. Bu iş ve işlemlerin ivedilikle yapılabilmesi için Hatay Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile sürekli görüşmeler gerçekleştirmekteyiz.

Hatay genelinde alt yapı çalışmalarının planlanmasını ve yapılmasını organize eden kurum, Hatay Büyükşehir Belediyesi Alt Yapı Koordinasyon Merkezi’dir. İlçe Belediyesi olarak, Büyükşehir AYKOME kararına müdahale etme hakkımız bulunamamaktadır.
Büyükşehir Belediyesi’nin geç gelen hizmetinden kaynaklanan sorunların giderilmesi amacıyla, taleplerimizi sürekli iletiyoruz.
İlçemizde meydana gelen çalışmalardan kaynaklı toz bulutlarını en aza indirmek amacıyla, Temizlik İşleri Müdürlüğümüz personeliyle, çalışma yapılan cadde ve sokaklarda süpürme faaliyeti icra etmekteyiz. Biz, üzerimize düşen görevi fazlasıyla ifa ediyoruz.
Büyükşehir Belediyesi’nin, çalışmaları hızlandırması ve beton asfaltlama yapması, bu mümkün değilse, ilk aşamada yama asfalt çalışması yapması gerek-mektedir. Bu bağlamda, sosyal medyada bilinçli bir şekilde belediyemizi hedef alan paylaşımlara itibar edilmemesini rica ederim. Saygılarımla.”
Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu, kısa bir süre önce ilçeye gelen HATSU Genel Müdürü ile birlikte ilçede inceleme yaptıklarını kaydederken, şu mesajı vermişti:
“İlçemizin yararına olacak her türlü işbirliğinin içinde olmaya hazırız. HATSU Genel Müdürü Muhammet İkbal Polat, Hatay Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Sayın Hasan Ziya Hamidioğulları, Meclis üyelerimiz ve Hatay Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile bir araya gelerek, ilçemizde yapılan ve yapılacak çalışmalar hakkında istişarelerde bulunduk.” -Cemil Yıldız-

Exit mobile version