Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sinan Seyfittinoğlu

Sorun Aslında Çağdaş Yaşam

İyi günler sevgili okuyucu.

Hatay Havaalanı’nda, bölgenin artık kanıksadığımız bir rutini olarak yağışlı zamanlarda sular altında kalması üzerine çok yazıldı çizildi. Kimi, her zaman olduğu gibi konuyu “bu havaalanı yanlış yerde yapıldı” kısmından yakaladı, kimi de “biz zaten uyarmıştık, ciddiye almadılar” dedi. Kim ne derse desin, bu süreçte yaşananlar ve orada tanık olduklarımız, çağdaş ve modern yaşamın gerekleri konusundaki eksiklerimizi ortaya koymuyor mu?

Havaalanında tam bir kaos yaşanıyor ve en büyük sorun, MUHATAP YOK!

Bu yağışlar devam edecek. Geçici çözümler bulabilirsiniz, ama önce kafada yaşanan eksikleri gidermeniz lazım.

Havaalanının durumu, işleyişi ve akıbetiyle ilgili kamuoyuna verilen sağlıklı hiçbir bilgi yok. Havaalanını kullanacak olanlar, buradaki nizamı deneme-yanılma, kulaktan dolma bilgilerle yaşıyor. Koca Havaalanı işletmesi, yolcuları için görevli kimseyi ortalıkta bulundurmuyor. Bu da, ilimize ilk kez gelenler ve havayolunu ilk kez kullananalar için tam bir bilmeceyi birlikte getiriyor.

Olması gereken şu: Yolculara bilgi verilmeliydi. Nereye inecekler? Kim karşılayacak? Kent merkezine nasıl ulaşacaklar? Havaalanına nasıl gidecekler? Uçaktan iniyorsunuz ve görüntü, hayalet şehir kıvamında.

Bilgilendirme, insana verilen değeri ortaya koyar. Hatay Havaalanı, bölgenin uçuş fiyatları kapsamında en pahalı havalimanı konumunda. Fahiş fiyatlarla uçan yolculara, bir zahmet adam gibi hak ettikleri hizmeti verin. Yani bilgi verin.

Her uçak geldiğinde, yolcuları güler yüzlü görevlilerin karşılaması ve sonuna kadar sabırla yardımcı olması lazım.

Öyle otobüs ya da minibüslere doluşturup göndermek çağ dışı bir uygulama.

Bilgi vermek, bilgilendirmek, bu aşamada aksayan rutin içinde en önemli hizmet unsurudur. Hizmet satın alan yolculara bu hizmeti eksiksiz, kusursuz vermek ile yükümlüsünüz. Türkçe bilen, bu kentte yaşayan insanlar, bir şekilde o havaalanı içindeki kaostan sıyrılabiliyor ve yolumuzu bulabiliyoruz. Peki ya hastalar? Yaşlılar? Yabancılar? Türkçe bilmeyenler? Kente ilk kez gelenler… Bir de onları düşünün.

Sorunlu bir Havalimanımız var. Bunu artık kabul etmeliyiz. Ama bu gerçeğe rağmen, sorunlu olan havalimanımızda yaşanan aksakları son derece modern ve çağdaş yöntemlerle çözüp hafifletmeliyiz. İnsana, sular altında kalmış bir havalimanından çok, sudan sebeplerle muhatapsız kalmak koyuyor.

İlginize, bilginize.

İyi çalışmalar.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

SON HABERLER