Sorun Sadece Hatay’da Değil

Hatay Havalimanının yeri özellikle kuş göç yolları üzerinde olduğu için eleştiri konusuydu. Bugüne kadar pekçok defalar uçuşlar kuş sürüsünün yoğunluğu sebebiyle ertelendi ya da aksadı. Hatay’da yaşanan bu sorun bize özgü değil. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı da kuş sürülerinin istilasına uğrayarak uçuşları olumsuz etkiledi. Kuş göç yolları sadece Hatay havaalanının sorunu değil birçok havaalanının ortak […]

Hatay Havalimanının yeri özellikle kuş göç yolları üzerinde olduğu için eleştiri konusuydu. Bugüne kadar pekçok defalar uçuşlar kuş sürüsünün yoğunluğu sebebiyle ertelendi ya da aksadı. Hatay’da yaşanan bu sorun bize özgü değil. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı da kuş sürülerinin istilasına uğrayarak uçuşları olumsuz etkiledi. Kuş göç yolları sadece Hatay havaalanının sorunu değil birçok havaalanının ortak sorunu.

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda pistlerin çevresinde bulunan kuş sürüleri uçuşların aksamasına neden oldu. Kuş sürüleri nedeniyle iki uçak pisti pas geçmek zorunda kaldı. Kuşlar nedeniyle iniş ve kalkışlar yaklaşık 7 dakika durduruldu. İniş yapamayan uçaklar havada tur atmak zorunda kalırken, iki uçak da pisti pas geçti.Yakıt kritiğine giren Anadolujet’in Bahreyn-Sabiha Gökçen seferini yapan uçak İstanbul Havalimanı’na iniş yapmak zorunda kaldı.Pist ve çevresinde yoğun şekilde bulunan kuş sürülerinin uzaklaştırılması için ekipler çalışma başlattı.Kuş sürülerinin havalimanı ve çevresini terk etmesinin ardından Sabiha Gökçen Havalimanı’nda seferler normale döndü.

Exit mobile version