Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Soruşturmaların ardından…

Yayman’dan YASA işareti… Cumhurbaşkanı

Yayman’dan YASA işareti…

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşinin koronavirüs testlerinin pozitif çıkmasının ardından sosyal medyada bu konuda yapılan bazı paylaşımlar hakkında İstanbul ve Ankara’da soruşturma başlatılırken, AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman’dan, hem sert bir tepki hem de “Dezenformasyon Yasası” mesajı geldi.

5 Şubat’ta, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla, eşi ve kendisinin koronavirüse yakalandığını açıklayan, 6 Şubat Twitter paylaşımında ise “Bu sabah, doktorumuz rutin kontrolümüzü gerçekleştirdi. Hamdolsun, olumsuz bir durum yok. Bugün de hastalığı hafif şekilde geçiriyor, Emine Hanımla birlikte çalışmalarımıza evden devam ediyoruz” ifadesine yer veren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın durumuna ilişkin son dönemde sosyal medyaya yansıyan olumsuz mesajlar ve ifadeler, soruşturma kapsamında.

-ACİLEN YASA!-

Bu konudaki tepkisini ortaya koyan isimlerden biri, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman oldu.

Twitter hesabı üzerinden, “Sosyal medyadaki bu alçaklıklara karşı ‘Dezenformasyon Yasası’ acilen hayata geçirilmelidir” diyen Yayman, şunları söyledi:

“Bu durum karşısında, bazı sosyal medya hesaplarından, amacını aşan, hiçbir insana yakışmayacak, hiçbir canlıya yakışmayacak şekilde yapılan hakaretleri aynen sahiplerine iade ediyorum.

Ben, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı olarak ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) bir üyesi olarak, bu hakaretler karşısında, bu dezenformasyon karşısında, bu algı yöneticiliği karşısında, hukuku harekete geçmeye davet ediyorum.

Dünyanın hiçbir ülkesinde, seçilmiş olan bir Cumhurbaşkanına, Başbakana, bir Bakana karşı böylesine yalan, böylesine aşağılık, böylesine kötücül propaganda yapılamaz, böylesine alçakça beyanlarda bulunamaz. Bu anlamda ben, Dezenformasyon Yasası’nın ne kadar önemli olduğunu ve ülkemizi, demokrasimizi ve siyaset kurumunu rehin alan bu aşağılık güruha karşı, bu alçak insanlara karşı hukuka sığınmaktan başka çaremizin olmadığı ortaya çıkmaktadır.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin, acilen Dezenformasyon Yasası’nı çıkartması gerekmektedir.”

-NELER OLDU?-

Yasanın bir kez daha gündeme taşınmasına sebep olan süreç kapsamında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın koronavirüs testlerinin pozitif çıkmasının ardından, sosyal medyada bu konuda yapılan bazı paylaşımlar hakkında İstanbul ve Ankara’da soruşturma başlatıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bazı paylaşımların hakaret içerikli olduğu gerekçesiyle soruşturma başlatıldığını açıklayarak, “Sayın Cumhurbaşkanımızın rahatsızlığı ile ilgili suç teşkil eden paylaşımlara yönelik, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından re’sen soruşturma başlatılmıştır” ifadesine yer verdi.

-ANKARA’DA DA-

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da İstanbul gibi, Erdoğan’ın rahatsızlığına ilişkin bazı sosyal medya paylaşımlarına yönelik soruşturma başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“5 Şubat 2022 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanı tarafından kendisi ve eşinin Covid-19 test sonucunun pozitif çıktığı ve sağlık durumunun iyi olduğu yönünde sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımını ilgi tutarak yapılan bir kısım paylaşımlarda; Cumhurbaşkanı’na hakaret, dini değerleri aşağılama vs suç teşkil eden ifadelerle ilgili olarak, Cumhuriyet Başsavcılığımız yetkisinde tespit edilen şüpheliler hakkında re’sen soruşturma başlatılmış olup konuyla ilgili gerekli adli işlemler kolluk birimleriyle birlikte yürütülmektedir.”

-GÖZALTILAR-

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) de, Erdoğan ve eşine yönelik hakaret içerikli paylaşımlarda bulunduğu gerekçesiyle, haklarında gözaltı kararı verilen sekiz kişiden dördünün yakalandığını açıklandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve bağlı il birimleri, sosyal medya platformlarında Erdoğan çiftine yönelik hakaret içerikli paylaşımlarda bulunduğu değerlendirilen 36 hesaptan 31’inin yöneticisinin tespit edildiğini, sekiz kişi hakkında gözaltı kararı verildiğini bildirdi. Bu kişilerden dördünü gözaltına alan polis, eski milli yüzücü Derya Büyükuncu’nun yurt dışında olduğunu, Samsun’daki hesabın sahibinin ise yasal olmayan yollardan yurt dışına çıktığının tespit edildiğini duyurdu.

Gözaltına alınan dört kişinin, emniyetteki işlemlerinin ardından Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edileceği belirtildi.

Tamer Yazar