Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Söz konusu Hatay ise… Gerisi Teferruat!

Ak Parti Hatay Milletvekili

Ak Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman: “EXPO, çok önemli bir etkinlik. Hatay’ımızın sadece Türkiye’de değil, Dünya’daki tanıtımına da çok büyük bir katkısı olacak. Biz de Ak Parti Milletvekilleri olarak, Büyükşehir Belediye Başkanımızın yanındayız. Sürekli temas içindeyiz, konuyu yakından takip ediyoruz.”

Hatay Sanayici ve İşadamları Dergisi’nin ‘Ekim-Kasım-Aralık’ sayısına konuk olan Ak Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, sahip olunan potansiyel düşünüldüğünde, hedefin, Türkiye’de ilk 10 İl arasına girmek olduğunun altını çizdi. Açıklamaları içerisinde gençlere de seslenen Yayman, “Genç kardeşlerimin çok okumalarını, kendilerini iyi yetiştirmelerini ve siyasete girmelerini isterim. Ömrüm boyunca milletime hizmet etmek, en büyük idealim olmuştur” dedi.
Hüseyin Yayman, açıklamalarına, şu ara başlıklarla devam etti…
-TARIM-
Hatay’ın tarım potansiyelini, önümüzdeki dönemde tam anlamıyla harekete geçireceğiz. Tahtaköprü ve Reyhanlı Barajları bu sene bitiyor. Her iki barajımız da bu yıl su tutmaya başlıyor. Yeri gelmişken, bu vesileyle, böylesine büyük yatırımlar için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ilimiz adına şükranlarımızı sunuyoruz. Barajlar bittiğinde, Ova’da su sorunu kalmayacak. Amik Ovamızı, yazın kuraklıktan, kışın selden kurtarmış olacağız. Bununla birlikte, geleneksel tarım ürünleri yanında, özellikle seracılık ve meyveciliğin gelişmesi için Tarım ve Orman Bakanlığımız, Ziraat Odalarımız ve çiftçilerimizle beraber, ortak akılla çalışacağız.
-HASSA TÜNELİ-
Hatay’ın yetişmiş girişimci insan kaynağı, orta vadede şehrimizi, Ortadoğu ticaretinin merkezi haline getirecek. Özellikle Hassa Tüneli’nin açılması, şehrimizi uçuracak. Ulaştırma Bakanımız Cahit Turhan Bey ile sık sık bu konuyu görüşüyoruz. Tünelin projesi hazır. Kazma vurulma aşamasına gelindi. İnşallah 2020 içinde ihaleye çıkmış olunacak. Tünele kazmanın vurulması, bölgenin de kaderini değiştirecek. Biliyorsunuz, Hassa Tüneli ile beraber, Türkiye’nin en büyük Organize Sanayi Bölgesi de burada kurulacak. Dolayısıyla hem bölgenin hem Hatay’ın ekonomisinde ve ticaretinde yeni bir sayfa açılacak.
-BU YOL ÖNEMLİ-
Samandağ-Arsuz Yolu, çok önemli. Bu yolun açılmasıyla birlikte, Samandağ ilçemizi ‘çıkmaz sokak’ olmaktan çıkartıyoruz. Bu yol, yarım asırlık bir hayaldi. Çok şükür, Ak Parti Milletvekilleri ve Valimiz ile bu yolun açılması için irade beyan ettik. Yol başladı ve bitmek üzere. Yine bu yolun açılması için yardımlarını esirgemeyen Cumhurbaşkanımıza minnetlerimizi sunuyoruz. Bu ekonomik krizde eğer o parayı Ankara’dan getirmeseydik, yola başlanamazdı. Bu yolun açılmasıyla, Samandağ-Arsuz Bölgesi sadece Türkiye’nin değil, Ortadoğu’nun en önemli turizm destinasyonlarından biri haline gelecek. İnşallah açılacak bisiklet yolunu, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun rotasına ekleyeceğiz.
-500 GÜNDÜR-
Sürekli ifade ediyorum… Hatay, Türkiye’nin açık hava müzesidir. Tam 500 gündür her sabah uyandığımızda, Hatay ile ilgili bir twit paylaşıyorum. Ne mi diyorum o twitte? ‘Medeniyetler Şehri’, ‘Kültür Şehri’, ‘İnanç Şehri’, ‘Sanat Şehri’, ‘Barış Şehri’, ‘Turizm Şehri’, ‘Kardeşlik Şehri’, ‘Lezzet Şehri’, ‘Tarih Şehri’, ‘Hoşgörü Şehri’, ‘Deniz Şehri’, ‘Ülkemizin Model Şehri’, ‘Tüm Zamanların Şehri’ sizi çağıyor, diyorum. Hatay’ımızın farklı yerlerinden güzel fotoğraflar paylaşıyorum.
Geçenlerde bir dostum anlattı. İstanbul uçağında, Hatay’a misafir geldiklerini anladığı insanları görmüş. Onlara sormuş, “Neden Hatay’a gidiyorsunuz?” diye. Cevapları beni çok mutlu etti. Hatay’a gelen insanlardan biri demiş ki… “Hüseyin Yayman diye biri var. Her gün Hatay’ı övüyor. Merak ettik ve onun için geliyoruz.” Tabi bu beni çok mutlu etti.
-MÜZELER ŞEHRİ-
Yakın zamanda, Hatay’ımızı bir ‘müzeler şehri’ yapacağız. Deniz, kum, güneş turizminden sıkılan insanlar için, alternatif turizmin başkenti haline getireceğiz. Çünkü Hatay’ın bir hikayesi var. Biz, hep birlikte, ortak akılla bu hikayeyi insanlara anlatacağız.
Dünyanın en büyük ve en muhteşem mozaik müzesinin Hatay’da olduğunu, tüm dünyaya anlatmamız lazım. Samandağ’da, dünyanın en uzun ikinci sahili olduğunu herkese göstermemiz lazım. Saint Pierre’i herkesin fark etmesini sağlamamız lazım. Habib-i Neccar’ın hikayesini, Beyazıdı Bestami Hazretlerinin hikayesini, Vakıflı Köyümüzü, Musa Ağacı’nı, Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi’ni, Gülcihan’ın denizini önce Türkiye’ye, sonra dünyaya anlatmamız gerekiyor.
-EXPO ÖNEMLİ-
Ayrıca EXPO, çok önemli bir etkinlik. Hatay’ımızın, sadece Türkiye’de değil, Dünya’daki tanıtımına da çok büyük bir katkısı olacak. Biz de Ak Parti Milletvekilleri olarak, Büyükşehir Belediye Başkanımızın yanındayız. Sürekli temas içindeyiz ve bu konuyu yakından takip ediyoruz.
EXPO meselesine, Suriye’de yaşananlar bağlamında baktığımızda, bu etkinliğin önemi daha da artacaktır. Takım çalışmasını çok önemsiyorum. Biz, Ak Parti Siyasetçileri olarak, daima, “Söz konusu Hatay ise gerisi teferruattır” anlayışı içerisinde, ilimizle ilgili her konuda, her zaman, herkesle işbirliği içindeyiz. Yeter ki Hatay için taş üstüne yaş konulsun.
-Tamer Yazar-