Suavi; HBB adaylığı konusundaki baskılara açıklık getirdi

31 Mart yerel seçimlerinde siyasi partilerin aday belirleme ve YSK’ya teslim etmesine saatler kala özellikle Hatay ilinde Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayının sol kulvarda ortak bir iradeyle toparlayıcı bir isim etrafında belirlenmesi konusunda yoğun çabalar devam ediyor. Bu konuda kamuoyunda Sanatçı Suavi’nin ikna edilmeye çalışıldığı yönündeki haberler üzerine görüşlerine başvurduğumuz sanatçı Suavi; “Ben; HBB için […]

31 Mart yerel seçimlerinde siyasi partilerin aday belirleme ve YSK’ya teslim etmesine saatler kala özellikle Hatay ilinde Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayının sol kulvarda ortak bir iradeyle toparlayıcı bir isim etrafında belirlenmesi konusunda yoğun çabalar devam ediyor. Bu konuda kamuoyunda Sanatçı Suavi’nin ikna edilmeye çalışıldığı yönündeki haberler üzerine görüşlerine başvurduğumuz sanatçı Suavi;

“Ben; HBB için Sol-sosyalist bazı çevreleri de kapsayan ve yine bazı sendika temsilcileri ile hayatımda ağırlığı olan özel dostlarımın da ‘ortak adayı’ olmam yönünde çok net ve samimi teklifler aldım.

Bu teklifler aşamasında, benim ‘evet’ demem halinde [ CHP ile de görüşebileceklerini ve hatta Partinin de desteğinin alınabileceğini ] ilettiler.

Ben ise, bu önerilere, beni bu pozisyona layık gördükleri için samimi teşekkürlerimle “hayır” dediğim içindir ki, süreç benim açımdan bu aşamada sonlanmıştı. Bundan farklı yeni gelişmeler yaşanıyor ise; benim dahlim ve bilgim dışındadır. Ancak kesinlikle ‘adaylık’ teklifini kabul etmediğim bilinmelidir. Hatay’daki gelişmeleri yakından takip ediyor ve değerlendiriyorum. Adaylık teklifi konusunda yeniden düşünmemi rica eden değerli çabalar var. Eğer bu konuda yeni bir gelişme olursa Hatay kamuoyunu bilgilendireceğim. “ dedi.

Exit mobile version