Suavi,“Eryılmaz’ın açıklamaları talihsiz, yakışıksız”

6 Şubat Depreminden hemen sonra Hatay’a gelerek Hatay’da depremzedelerin yardımına koşan, Hatay kamuoyu tarafından çok sevilen ve yakından takip edilen sanatçı Suavi, Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz’ın şahsını ve yaptığı çalışmaları hedef alan açıklamalarına istinaden kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı duydu. Sevilen sanatçı Suavi, depremden sonra Antakya Serinyol Mahallesinde Dostlar yerleşkesi kurarak yüzlerce depremzedenin barınma ve beslenme […]

6 Şubat Depreminden hemen sonra Hatay’a gelerek Hatay’da depremzedelerin yardımına koşan, Hatay kamuoyu tarafından çok sevilen ve yakından takip edilen sanatçı Suavi, Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz’ın şahsını ve yaptığı çalışmaları hedef alan açıklamalarına istinaden kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı duydu.

Sevilen sanatçı Suavi, depremden sonra Antakya Serinyol Mahallesinde Dostlar yerleşkesi kurarak yüzlerce depremzedenin barınma ve beslenme sorununu çözdü. Kişisel girişimleri ve çabalarıyla kurduğu çadır kentin yanı sıra yine Serinyol mahallesinde depremzedelerin ihtiyacına yönelik bir de konteyner kent planladı. Bu konuda destek ve övgü görmesi gereken sanatçı Suavi’ye köstek Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz’dan geldi.
Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz Samandağ ilçesinde halka ve yakın çevresine hitaben “SUAVİ bize tahsis edilen konteynırlara el koydu, sizin hakkınızı vermiyor “biçiminde ‘sözlü’ açıklamalarda bulundu. Gerçeği yansıtmayan bu ifadeleri duyan ve açıklamayı “TALİHSİZ” olarak nitelendiren Suavi, sosyal medya hesabından Samandağ kamuoyuna yönelik bilgilendirici bir açıklama yaptı.
Sevilen sanatçı Suavi; Refik Eryılmaz’ın sözlü açıklamalarına karşılık olarak “Öncelikle; Kamuoyunu yanıltan, gerçeklerden uzak, talihsiz, yalan ve yakışıksız olan bu açıklamalarından dolayı ‘Hukuki haklarım saklı kalmak kaydı ile ‘ kendisini kamuoyu nezdinde kınıyorum. “ dedi.
Suavi; Refik Eryılmaz’ın iddialarına karşılık olarak “4 nisan 2023 tarihinde Şahsım + HOTİAD ve İTHALATÇI Firma arasında imza altına alınan ( öncesi de var ) ve tüm süreçlerinde ve her konuda tam yetkili kılındığım ve Serinyol’da bizlere tahsisi yapılan arazide, kurulumuna aylardır devam ettiğimiz DOSTLAR Yerleşkemizin [ Hukuki + Mali + Teknik ] tüm ayrıntıları açıkça ortadadır. Yaklaşık 1 hafta kadar önce ise başkanın araması üzerine kendisiyle aramızda bir telefon konuşması da yaşanmıştır. “ Kent dışında olduğumu ve geliş tarihimde kendisini kahveye davet ettiğimi, konuyu “yüz-yüze ” konuşmanın daha doğru olacağını” söylememe rağmen , aramızda yeni bir görüşme gerçekleşmediği gibi başkan geri dönme nezaketini dahi göstermemiştir. Müteahhit firmanın, Serinyol’daki arazi planlaması sonrası “ARAZİYE SIĞMAYAN” 10+2 =12 adet – de-monte -konteynırın., HOTİAD’ın da oluru ile ‘Samandağlı depremzedelere tahsis edilmesi koşuluyla ‘ eylül ayı başlarında’ Samandağ Belediye’sine HİBE edilmesi kararı alınmıştır. Ve gereği için, planlaması da yapılmıştır. İlgili Kamuoyuna; Doğru bilgi edinme hakkına duyduğum saygım ile bildirir ve kamuoyunu Dostça selamlarım” açıklamasını yaptı.
Bu gelişmeler ışığında Hatay kamuoyu da sevilen sanatçı Suavi’nin bu denli önemli katkılarına rağmen talihsiz ve gerçek dışı iddialarla yıpratılmasına ve üzülmesine son derece tepkili.

Exit mobile version