Şükran Koçak “Kadınlar Daha Çok Siyasetin İçinde Olmalı..”

Antakya CHP ile kadın kolları başkanı Şükran Koçak, kadınların siyasete daha çok katılması, daha çok konuşması gerektiğini dile getirdi Seçim gezileri kapsamında Hatay BŞB başkanı Lütfü Savaş, Antakya belediye başkan adayı Hüseyin Aksoy ve diğer partililer önünde yarınki “8 Mart Dünya kadınlar günü” öncesi hemcinslerine seslenen ve onları siyasete daha fazla katılmağa davet eden ilçe […]

Antakya CHP ile kadın kolları başkanı Şükran Koçak, kadınların siyasete daha çok katılması, daha çok konuşması gerektiğini dile getirdi

Seçim gezileri kapsamında Hatay BŞB başkanı Lütfü Savaş, Antakya belediye başkan adayı Hüseyin Aksoy ve diğer partililer önünde yarınki “8 Mart Dünya kadınlar günü” öncesi hemcinslerine seslenen ve onları siyasete daha fazla katılmağa davet eden ilçe kadın kolu başkanı Şükran koçak şöyle dedi:

“Sevgili Antakyalılar!

Seçmeni, emekçisi ve neferi olmaktan gurur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisi Antakya İlçe Kadın Kolları Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi adayı olarak, Antakya’mıza, Cumhuriyetimize, kadınlarımıza hizmet etmekten gurur duyuyorum.

Bir yıl önce çok büyük felaket yaşadık. Hepimizin acıları ortak.

Çünkü hepimiz yarım kaldık.

Bu yarım kalmışlığımızı tamamlamak için birbirimize sımsıkı sarılmalıyız.

Hep birlikte hem şehrimizi hem de insanımızı bu süreçte iyileştirmek için canla başla çalışmalıyız.

Kıymetli Antakyalılar!

Mustafa Kemal Atatürk’ün Hatay’ını, bütün medeniyetlerin kesişim noktası olan Antakya’mızı tekrar ayağa kaldırmak için yürek yüreğe vereceğiz.

Kıymetli Antakyalılar!

Siyaset bir cinsiyet işi değildir ama erkek egemen bir toplumda kadın olarak bu tabuları yıkmak çok zor.

Mustafa Kemal Atatürk’ün, çağ üstü düşünce ve eylemleriyle başlayan kadının bağımsız, kendi kendine yetebilen, üretime katılma ve karar verme mekanizmasını işletebilme hakkı, günümüzde dahi maalesef tam anlamıyla işlevine kavuşamamıştır.

Oysa, biliyoruz ki, kadının eli mahirdir, kadının kalbi nahiftir, kadının bakışları anlamlıdır, kadının aklı bırakın bir şehri ya da ülkeyi, dünyayı yönetebilecek kadar donanımlıdır.

Feminel bir tutum ya da düşünce içerisinde değilim. Daha da ötesi cinsiyetçi bir yaklaşımı da en başından reddediyorum.

İster aktif ister pasif olsun politik insan bulunduğu çevreye bir değer katmaya çalışır. Bir toplum için en tehlike şey ise apolitik bir yığın oluşması.

Yerine göre kızılması gereken şeye kızmalı, öfkelenebilmeli,

alkışlayabilmeli,

iyiliğin yanında ya da fenalığın karşısında durabilmeli.

Kadın toplumda daha çok konuşmalı, siyasetin içerisinde daha çok bulunmalıdır.

İnsan seçebildiği kadar özgür, özgür olabildiği kadar insandır!” – Meriç Demiray-

Exit mobile version