Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sümerler’de yaşanan toplu hayvan katliamına büyük tepki var

Masum Hayvanları Öldüren Anlayış,

Masum Hayvanları Öldüren Anlayış, Yarın Çocuk ya da  Engelli  Vatandaşa da  Zarar Verebilir…

İlimiz Defne ilçesi Sümerler Mahallesi’nde, geçtiğimiz Pazar günü, Adnan Ezelsoy Sevgi Parkı’nda dolaşan toplam 11 kedi ve köpeğin, zehirli gıda yedirilmek suretiyle öldürüldüğü bildirildi. Olay, hayvan severler arasında büyük tepkilere yol açtı. Dün bir grup mahalleli, bölgede bir basın açıklaması yaparak yaşananları kınadı.

Sümerler Mahallesi Mezarlığı civarında barındıkları belirtilen 11 köpek ve kedinin bilinçli şekilde katledildiği görüşü savunulurken, şöyle denildi:

“7 Kasım 2021 Pazar günü, Hatay ili Defne ilçesi Sümerler Mahallesi Mezarlığı civarında barınan sokak hayvanları zehirlenerek öldürülmüştür. Gayet uysal olan, insan canlısı olan Şira ve Yakup adlı köpekler ile beraber, toplam 11 kedi ve köpek, maalesef hayatını kaybetti. Bu canlar, mahallemizde yaşayan birçok hayvan sever tarafından sevilen ve beslenen canlardı.

Ölümlerinin, yine bir insan elinden olacağını bilemeden, canilerin zehire buladığı gıdaları yediler. Mahallemiz insanları; merhameti, şefkati, hoşgörüsü, aydınlığı ile bilinir ve böylesi bir cinayeti, merhametsizliği, karanlığı mahallemize yaşatan insanların bulunarak cezalandırılmasını ve bu katillerin derhal mahallemizi terk etmelerinin sağlanmasını istiyoruz.

Bugün, masum sokak hayvanlarını hiç acımadan planlayarak öldürebilen bu anlayış, yarın, kendini savunamayacak bir çocuğa ya da engelli bir vatandaşa da zarar verebilir. Biz, bu katillerle bir arada yaşamak istemiyoruz!”

İddialara göre, bölgedeki11 hayvan, yemek niyetine zehir yedirilmek suretiyle öldürüldü. Bölge sakinleri, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin Pazar günü öğle saatlerinde sokak aralarına saçtıkları zehirle toplu hayvan katliamı gerçekleştirdiklerini kaydederek “Hem köpek, hem kedi dostlarımızı kaybettik. Akşam saatlerinde gelen belediye ekipleri, telef olan hayvanları topladı ve mahallede temizlik çalışması yaptı. Hayvan sever mahalle sakinleri olarak bizler, bunu yapan canilerin bir an önce yakalanıp cezalandırılmasını istiyoruz” dediler. -Haber/Cemil Yıldız-