Süper Kupa krizi Dünya basınında

Riyad’da gerçekleşmesi planlanan Türkiye Süper Kupa finali büyük bir tartışmaya yol açtı ve son dakikada iptal edildi. İki takımın oyuncuları maç öncesi ısınma hareketlerinde Atatürk baskılı tişörtler giymek istediler ancak bu taleplerine izin verilmedi. Aynı şekilde tribünlerde “Yurtta sulh, cihanda sulh” yazılı pankartların da kabul edilmemesi krize sebep oldu. Reuters’ın bildirdiğine göre, kriz İstiklal Marşı’nın […]

Riyad’da gerçekleşmesi planlanan Türkiye Süper Kupa finali büyük bir tartışmaya yol açtı ve son dakikada iptal edildi. İki takımın oyuncuları maç öncesi ısınma hareketlerinde Atatürk baskılı tişörtler giymek istediler ancak bu taleplerine izin verilmedi. Aynı şekilde tribünlerde “Yurtta sulh, cihanda sulh” yazılı pankartların da kabul edilmemesi krize sebep oldu.

Reuters’ın bildirdiğine göre, kriz İstiklal Marşı’nın okunma talebiyle başladı ve devamında Atatürk’e ait sembollerin kullanımının reddedilmesi üzerine gelişti.

DailyMail’in manşetine yansıyan olayda ise Suudi Arabistan’ın, Türkiye’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün sembollerini yasakladığı belirtildi. Fenerbahçe ve Galatasaraylı futbolcuların otellerinden çıkmayı reddettikleri de haberde yer aldı.

Mirror’ın aktardığına göre, maçın başlamasına saatler kala Suudi yetkililer, takımların Atatürk’ü anma amacıyla giydikleri tişörtleri yasakladı. Bu durum, taraftarların tepkisine ve maç öncesi gerginliğin artmasına sebep oldu.

The Sun’ın manşetinde ise Galatasaray ve Fenerbahçe’nin, Atatürk sembollerinin yasaklanmasının ardından sahaya çıkmayı reddettiği belirtildi. İki takımın da ortak kararıyla maçın oynanmaması sonucu, Süper Kupa finali iptal edildi. -Meriç Demiray-

Exit mobile version