Sürekli Akan Bu Su…

Sahipsiz ve Bedava mı? Samandağ’dan Reyhanlı’ya, Hatay’da birçok mahalle ve ilçede ciddi anlamda susuzluk yaşandığı bir dönemde, Antakya’da, “ana su hattı” olduğu söylenen bir noktadan Asi Nehri’ne 7/24 su akıyor! Fransa Başbakanı Elisabeth Borne, Fransa’da yaşanan kuraklık nedeniyle vatandaşlara su tasarrufu çağrısı yapıyor. İtalya’nın başkenti Roma’da, özellikle sıcak yaz aylarında turistler için bir vaha işlevi […]

Sahipsiz ve Bedava mı?

Samandağ’dan Reyhanlı’ya, Hatay’da birçok mahalle ve ilçede ciddi anlamda susuzluk yaşandığı bir dönemde, Antakya’da, “ana su hattı” olduğu söylenen bir noktadan Asi Nehri’ne 7/24 su akıyor!

Fransa Başbakanı Elisabeth Borne, Fransa’da yaşanan kuraklık nedeniyle vatandaşlara su tasarrufu çağrısı yapıyor. İtalya’nın başkenti Roma’da, özellikle sıcak yaz aylarında turistler için bir vaha işlevi gören, sokaklarda yaşayanlar içinse hayat kurtarıcı olabilen çeşmeler ise kuraklık nedeniyle kapatılıyor.

Tüm dünyada yaşanan kuraklık ve bu nedenle alınan tedbirler dikkat çekerken, benzer bir sorunu yaşayan kentlerden biri de Hatay. Bugün, Samandağ’dan Reyhanlı’ya, Hatay’da birçok mahalle ve ilçede ciddi anlamda susuzluk yaşanıyor.

Ancak bu durumun yaşandığı Hatay’ın Antakya’sında uzun bir süredir devam eden bir görüntü dikkat çekiyor. Antakya’da, “ana su hattı” olduğu söylenen bir noktadan Asi Nehri’ne 7/24 su akıyor!

Bu konuda konuşan bir vatandaş şunları söyledi.

“Bu durum, yeni mi sanıyorsunuz? Çok uzun bir süredir bu su böyle akıyor! Ama temiz sudur ya da kirlidir, bilmiyorum. Ama akıyor! Dedikleri gibi, temiz ve içilebilir bir su ise akan, yazık! Milletin, içme suyu bulamadığı, bunun için kavga ettiği bir dönemde bu durum yaşanıyorsa, utansınlar! Bir tarafta bu kadar susuzluk yaşanırken, eğer bu israf göz göre göre yaşanıyorsa, ciddi ciddi utansınlar!”

Tamer Yazar

Exit mobile version