Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Suriyeli Bayramda Evine Gidiyor, Hataylı Gidemiyor! 

Milletvekili Serkan Topal, meclis

Milletvekili Serkan Topal, meclis kürsüsünden ilimizin sorunlarını gündeme getirdi

      CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, parlamentonun önceki günkü oturumunda yaptığı konuşmada ilimizin sorunlarını gündeme getirdi. Suriyeli sığınmacıların elini kolunu sallaya sallaya bayramda, ailelerini göreceklerini söyleyen Milletvekili Serkan Topal, “Ama biz kendi memleketimizde, kendi ülkemizde Ankara’dan Hatay’a, İstanbul’dan Hatay’a gidemiyoruz çünkü bilet paraları arttı. Bu kabul edilemez” dedi.

İktidar sorunları çözmüyor …

      Bugün günlerden Hatay olduğunu ama Hatay’ın sorunlarını çözemeyen bir AK PARTİ iktidarının yer aldığı söyleyen Milletvekili Serkan Topal, bu iktidarın, maalesef sorunları çözmediğini bildirdi ve unları dile getirdi: “İstese çözebilir ama çözmüyor. Şimdi, diyorlar ki: ‘Evet, birkaç şey yaptık’ Evet, Hatay halkına yapılan her hizmete yerel televizyonda  teşekkür ettik; teşekkür etmesini biliyoruz. Ama, Hatay’ın çok sorunu var. Bakın, mesela, hatırlarsanız ilk 300-400 bin Suriyeli Hatay’a geldi. Bombalar Hatay’da patladı, vatandaşlarımız orada öldü. 400-500 bin Suriyeli var; peki, arkadaşlar, bütçeden belediyelere gönderildiği zaman, o 400-500 bin Suriyeliye ek olarak belediyelere neden bütçe göndermiyorsunuz? E, burada belediye başkanlarımız zor durumda kalıyor arkadaşlar. Bakın, her 2 kişiden 1’i işsiz, her 2 kişiden 1’i; her 2 vatandaşımızdan 1’i, maalesef, işsiz. Bununla ilgili, istihdamla ilgili AK PARTİ iktidarı neler yaptı? Hiçbir şey yapmadı.

Bütün insanlar bayram ailelerini görsün …

      Bakın, arkadaşlar, beni öğrenciler arıyor, diyorlar ki: Sayın Vekilim, Suriyeli vatandaşlarımız elini kolunu sallaya sallaya yarın gidecekler bayramda, ailelerini görecekler ama biz kendi memleketimizde, kendi ülkemizde Ankara’dan Hatay’a, İstanbul’dan Hatay’a gidemiyoruz çünkü bilet paraları arttı. Ya, bu mübah mıdır arkadaşlar? Yazık günah değil midir arkadaşlar? Bakın, yani bir ülkeden başka bir ülkeden başka bir ülkeye vatandaş, sığınmacı gidecek, ailesini görecek; görsün, elbette, bayramda görsün, bütün insanlar bayramda ailelerini görsün ama bizim İstanbul’daki, Ankara’daki Hataylı hemşerilerimiz Hatay’a gidemiyor. Sebep? Sadece motorine yüzde 150 zam. Dedik ya: Yaparsa AK PARTİ yapar (!) Zaten bu konuda mahir oldunuz, ustalaştınız; zam konusunda ustalaştınız.”

Hatay esnafı kredisini ödeyemiyor …

      Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın Hatay’a geldiğini söyleyen, Hatay’ın sorunlarına bakmasının gerekliliğini belirten Milletvekili Serkan Topal, şunlara değindi: “Hatay’ın birkaç sorununu da çözsün. Bakın, buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza şu sözünü hatırlatıyoruz, dedi ki: ‘Amanos tünelini, Hassa tünelini söz veriyorum yapacağım.’ Şimdi ben o sözü hatırlatıyorum: Nerede? Niye yapmadınız, niye yapmıyorsunuz? Sayın İsmet Vekilimiz yarın gidecekler sanırım, söylediler, kazma kürekle açılışını o yapacak sanırım. Tabii, bizim iktidarımızda da, Allah nasip ederse de, biz tamamlayacağız; burada bunun da müjdesini verelim.

      Ova’da ciddi sıkıntı var. Bakın, geçen bir vatandaşımızın elektriği kesildi. Bakın, bir torba tohum 1.100 TL, bir ton gübre 15 bin TL, bir ton 21 bin TL. Arkadaşlar, bakın, neden? Bakın, arkadaşlarım, bu çiftçi arkadaşlarımız nasıl üretecek? Artık boş bırakıyor araziyi. Ya, Allah aşkına bir komisyon kuralım; gelin, oradaki bir çiftçimizi bir görelim ya, Allah aşkına bir görelim ya! Bakın, biz ne diyoruz? Siz hizmet ettiğinizde teşekkür ediyoruz. ‘Kimin elektriği kesilmiş?! diye laf atıyorsunuz da bütün Türkiye biliyor kimin elektriğinin kesildiğini. Yaklaşık 20 milyon vatandaşımız şu anda elektrik sıkıntısı yaşıyor .  Şimdi, bakın, arkadaşlar, Hatay esnafımız, maalesef kredisini ödeyemiyor. Biz bugüne kadar bu kürsüde hep söyledik, diğer dedik ki: ‘Hataylı esnafımızın kredisini öteleyin, SGK primini lütfen devlet karşılasın.’ Pandemi süreci oldu, orada Afrin Harekâtı oldu; ya, bu konuda, maalesef Hükûmetin Hatay’a bugüne kadar hiçbir desteği olmadı, hiçbir desteği. Ne oldu? Bir şey yapmadı.

Türkiye’de sadece Hatay’da ecrimisil sıkıntısı var …

      Hatay’da ecrimisil sıkıntısı var. Türkiye’de sadece Hatay’da, mevcut olan hazine arazileri vatandaşlarımıza verilemiyor. Neden vermiyorsunuz arkadaşlar, bu ayrımcılık neden arkadaşlar? Artık Hataylı hemşerilerimiz ecrimisil ödeyemez oldu arkadaşlar. Lütfen, bu ayrımcılığı bir an önce giderelim.

    Ayrıca, bir yerel gazetecimiz var, Ali Arslan Dadük. Suruç katliamında yaşamını kaybeden bir yurttaşımızın anma törenine katılıyor, habercilik yapıyor, maalesef yargılanıyor, hapis cezası alıyor. Ali Arslan Dadük hapis cezası alıyor arkadaşlar, bir gazeteci. Yani gazeteciler işini yapmasın mı arkadaşlar, olabilir mi böyle bir şey? Unutmayınız ki özgür Türkiye’yi biz kuracağız arkadaşlar.

    Buradan Hataylı hemşerilerime bir kez daha sesleniyorum: AK PARTİ iktidarının sorunları çözmesi için burada sesiniz olmaya devam edeceğiz ama unutmayınız ki AK PARTİ iktidarı bu sorunları çözmüyor.

    Evet, arkadaşlar, değerli Hataylı hemşehrilerim; Millet İttifakı iktidarında Hatay’ın bütün sorunlarını çözeceğiz, tamamlayan bütün yolları, hele ki Cumhur İttifakı’nın verdiği bütün sözleri biz yerine getireceğiz, bizim iktidarımızda biz çözeceğiz çünkü bu kadar dile getiriyoruz. Biz ‘Günlerden Hatay’ diyoruz ama ‘Hatay’ın sorunlarını görmedim, duymadım, bilmiyorum’ diyen bir AK PARTİ iktidarı var.”

      Mehmet ÖZGÜN