Suriye’nin Hatay’a komşu kentinde

Kış Şartları Zorluyor Suriye’nin kuzeybatısındaki İdlib ilinde etkisini gösteren şiddetli yağışlar sonrası bazı çadırlar sular altında kaldı. Bölgede yaşam şartlarının zorladığı binler, bir zorlu kışı daha bekliyor. 2011’de başlayan iç savaşın yerinden ettiği yüzbinlerce sivilin sığındığı, Hatay’a komşu İdlib kentinde yaşanan son yağışlar, çadırlarda kalanlar için adeta kabus oldu. İdlib’in Hacı Halid Kampı’nda, yoğun yağmur […]

Kış Şartları Zorluyor

Suriye’nin kuzeybatısındaki İdlib ilinde etkisini gösteren şiddetli yağışlar sonrası bazı çadırlar sular altında kaldı. Bölgede yaşam şartlarının zorladığı binler, bir zorlu kışı daha bekliyor.

2011’de başlayan iç savaşın yerinden ettiği yüzbinlerce sivilin sığındığı, Hatay’a komşu İdlib kentinde yaşanan son yağışlar, çadırlarda kalanlar için adeta kabus oldu. İdlib’in Hacı Halid Kampı’nda, yoğun yağmur sonrası 60’tan fazla ailenin çadırlarını su bastı. Çadırsız kalan ailelerin diğer çadırlara yerleştirilmesiyle, her çadırda ortalama 8 aile bir arada kaldı.

Geceyi komşularında geçirdiklerini belirten, kamp sakinlerinden Meryem Hammud, “Hayatımızda böyle bir geçe yaşamadık. Benim iki çocuğum da engelli, yürüyemiyorlar. Tüm eşyamız ve gıdamız, su ve çamur altında kaldı. Bana komşularım yardımcı oldu” dedi.

Tamer Yazar

Exit mobile version