Sutopu’nda

1 Galibiyet, 1 Yenilgi Defneli KÜBRA KUŞ’un forma giydiği Sutopu Kadın Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası’nda Belçika önünde farklı galibiyet, Yunanistan önünde farklı yenilgi aldı. İzmir Büyükşehir Belediyespor takımında lisansı olan Defneli Kübra Kuş’un yer aldığı Sutopu Kadın Milli Takımı, Sırbistan’da, 2022 Avrupa Şampiyonası elemelerinde… Perşembe günü Belçika ile karşılaşan Sutopu Kadın Milli Takımı, sahadan 23-9 […]

1 Galibiyet, 1 Yenilgi

Defneli KÜBRA KUŞ’un forma giydiği Sutopu Kadın Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası’nda Belçika önünde farklı galibiyet, Yunanistan önünde farklı yenilgi aldı.

İzmir Büyükşehir Belediyespor takımında lisansı olan Defneli Kübra Kuş’un yer aldığı Sutopu Kadın Milli Takımı, Sırbistan’da, 2022 Avrupa Şampiyonası elemelerinde… Perşembe günü Belçika ile karşılaşan Sutopu Kadın Milli Takımı, sahadan 23-9 gibi açık farklı bir galibiyetle ayrıldı. Bu maçta milli takımının 23 sayısının 10’u, Defneli hemşerimiz Kübra Kuş’tan geldi. Cuma günü ise Türkiye ile Yunanistan karşı karşıya geldi. Ne var ki Sutopu Kadın Milli Takımı, Yunanistan’a 25-7 gibi açık bir skorla yenildi.

-KÜBRA İZMİR BŞB’DE-

Türkiye Sutopu Kadın Milli Takımı sporcusu olan Kübra Kuş, Defneli, Armutlu Mahallesi sakini, Defne Belediyesi eski Meclis üyesi Mahmut Kuş’un kızı, başarılı bir sporcu. Milli takıma kadar yükselen Kübra Kuş, en golcü sporcu.

Kariyerini, Ege Su Sporları Tenis ve İhtisas (ESTİ) Kulübü’nde sürdüren ve 7 yıldır gol kraliçeliğini elden bırakmayan 23 yaşındaki Defneli başarılı oyuncu, daha sonar yurtdışına, Yunanistan’a transfer oldu ve bu transferle beraber, yurtdışına transfer olan ‘İlk Kadın’ sutopu oyuncusu olarak adını Türk Sutopu tarihine yazdırmayı başardı.

-MAÇLAR SIRBİSTAN’DA-

Sutopu A Kadın Milli Takımı, 5 gündür Sırbistan’da bulunuyor. 17-20 Şubat 2022 tarihleri arasında Sırbistan’ın Zrenjanin kentinde düzenlenen Avrupa Şampiyonası elemelerinde milli takımımız, önceki gün İsviçre ve dün de Sırbistan Milli Takımları ile karşılaştı. -Mutlu Yanık-

Exit mobile version