Suudilere tepki takımlara destek!

Türkiye Futbol Federasyonunun Süper Kupa finalini Suudi Arabistan’da oynatma hayali, Suudi Yöneticilerin Atatürk tişörtü ile antreman, İstiklal Marşı’nın okunması, Yurtta Sulh Cihanda Sulh ve Ne Mutlu Türk’üm pankartıyla sahaya çıkmak istemesine engel olunca maç iptal oldu. Suudilere futbol ve siyaset camiasından çok büyük tepki geldi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Suudi Arabistan’daki Süper Kupa maçına […]

Türkiye Futbol Federasyonunun Süper Kupa finalini Suudi Arabistan’da oynatma hayali, Suudi Yöneticilerin Atatürk tişörtü ile antreman, İstiklal Marşı’nın okunması, Yurtta Sulh Cihanda Sulh ve Ne Mutlu Türk’üm pankartıyla sahaya çıkmak istemesine engel olunca maç iptal oldu.

Suudilere futbol ve siyaset camiasından çok büyük tepki geldi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Suudi Arabistan’daki Süper Kupa maçına kulüplerimizin Atatürk tişörtüyle çıkmasına Suudi Arabistan yetkilileri izin vermiyor! Kulüplerimizin maça çıkmama kararını destekliyoruz. Türkiye’ye bu utancı yaşatanları da unutmayacağız” açıklamasını yaptı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Suudi Arabistan’da bu akşam oynanacak olan Süper Kupa maçında kulüplerin sahaya Mustafa Kemal Atatürk tişörtüyle çıkmasına izin vermeyen yetkililere tepki gösterdi. Özel’in konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

“Suudi Arabistan’daki Süper Kupa maçına kulüplerimizin Atatürk tişörtüyle çıkmasına Suudi Arabistan yetkilileri izin vermiyor! Kulüplerimizin maça çıkmama kararını destekliyoruz. Türkiye’ye bu utancı yaşatanları da unutmayacağız.

Fenerbahçe ve Galatasaray, Suudi yönetimiyle Mustafa Kemal Atatürk üzerinden pazarlık yapanlara karşı Türkiye’nin onurunu korumuştur. Tüm halkımızı, İstanbul’a dönüşlerinde Atatürk fotoğrafları ve Türk bayraklarıyla takımlarımızı karşılamaya davet ediyorum.”

İYİ Parti lideri Akşener ise, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin değerleri ne Suud’lara ne de başka bir ülkeye tartışma konusu yapılamaz! Bizi bu cihanda; Gazi Mustafa Kemal Atatürkümüzü anmaktan alıkoyacak hiçbir güç yoktur, olamaz!” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Suudi Arabistan Büyükelçiliğinin bulunduğu sokağa Atatürk Posteri ve Türk Bayrağı asarken İstanbul ve İzmir Büyükşehir belediye Başkanları da finalin kendi şehirlerinde oynanmasını istedi.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ise Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu’nun bulunduğu Akasyalı Sokağa, “Çöl Kaplanı” olarak bilinen ve Medine’yi ele geçirmek isteyen İngilizlere karşı savaşan Fahreddin Paşa’nın isminin verileceğini ve sokakta Atatürk’ün görsellerinin yer alacağını açıkladı.

(Sami Gökçe)

Exit mobile version