Tarihi kent planı Hataylı mimarların gündeminde

Antakya’nın tarihi kent merkezine ilişkin Koruma Amaçlı İmar Planı tartışmaları bugün sahada yankı buluyor.

Mimarlar Odası Hatay Şubesi, yeni seçilen başkan ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte kentin yeniden inşa ve ihyası noktasında görüşlerini açıklayacak.

Mimarlar Odası, plan sürecine ilişkin değerlendirmelerini 3 Nisan Cuma günü saat 14.00’te, Antakya Saray Caddesi’ndeki Ortodoks Kilisesi önünde paylaşacak.

Bahsi geçen plan, Hatay İli, Antakya İlçesi Tarihi Kent Merkezini kapsayan yaklaşık 309 hektarlık alan için hazırlanmış durumda. Plan kapsamında;

yer alıyor. Plan teklifi, 1 No.lu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ve 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun uyarınca Bakanlık Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü tarafından re’sen onaylanmıştı.

Plan paftaları ve açıklama raporları, 20 Ekim – 3 Kasım 2025 tarihleri arasında Hatay Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından 15 gün süreyle askıya çıkarılmıştı.

Mimarlar Odası’nın açıklamaları, Antakya’nın tarihi dokusunun korunması ve imar planı sürecine halkın da katılımının sağlanması açısından büyük önem taşıyor.

Exit mobile version