Tarihi Kentler Birliği Başkanı Mansur Yavaş Hatay’da

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve aynı zamanda Tarihi Kentler Birliği Başkanı Mansur Yavaş, Hatay’da çeşitli temaslarda bulundu. Ziyaret sırasında Yavaş’ı, Tarihi Kentler Birliği’nde kendisiyle yarışan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet ÖNTÜRK karşıladı. İki başkan, şehrin kalkınması ve tarihi mirasın korunması adına bir araya geldi. Arsuz Belediye Başkanı Sami Üstün de bu önemli ziyareti sosyal medya […]

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve aynı zamanda Tarihi Kentler Birliği Başkanı Mansur Yavaş, Hatay’da çeşitli temaslarda bulundu. Ziyaret sırasında Yavaş’ı, Tarihi Kentler Birliği’nde kendisiyle yarışan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet ÖNTÜRK karşıladı. İki başkan, şehrin kalkınması ve tarihi mirasın korunması adına bir araya geldi.

Arsuz Belediye Başkanı Sami Üstün de bu önemli ziyareti sosyal medya hesabından paylaştı ve Hatay’ın depremde ciddi şekilde zarar gören tarihi dokusunu hatırlatarak şunları söyledi: “Sayın Başkan’ın desteğiyle tarihi mirasımızı korumak için el birliğiyle mücadele edeceğiz.”

 

Aynı zamanda Antakya Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar da sosyal medya hesabından Mansur Yavaş’ın ziyaretini duyurarak şu ifadelere yer verdi: “Şehrimizin tarihi yapılarını yeniden ayağa kaldırabilmek ve güvenli, yaşanabilir bir şehir inşa etmek adına yaptığımız toplantıyı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet ÖNTÜRK’ün ev sahipliğinde gerçekleştirdik.”

Toplantının ardından her iki belediye başkanı, Hatay’ın tarihi mirasını hızla ayağa kaldırmak için çalışmalarını sürdüreceklerini vurguladılar. Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu, Dörtyol Belediye Başkanı Bahadır Amaç, Samandağ Belediye Başkanı Emrah Karaçay’da Yavaş’ın ziyaretine eşlik ettiler.

Exit mobile version