Tarihi Uzun Çarşı için ihale tarihi açıklandı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Hatay’da Tarihi Uzun Çarşı’nın yeniden inşası için ihale tarihini duyurdu. Bakan Kurum, ihale imzasının 15 Eylül 2024 tarihinde atılacağını belirtti. Ayrıca, esnaftan bu tarihe kadar işyerlerini boşaltmalarını talep etti. Bakan Kurum, Tarihi Uzun Çarşı’da yaptığı incelemelerde, projeye engel teşkil etmeyen sağlam binaların korunacağını vurguladı. Kurum, “Projeye engel […]

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Hatay’da Tarihi Uzun Çarşı’nın yeniden inşası için ihale tarihini duyurdu. Bakan Kurum, ihale imzasının 15 Eylül 2024 tarihinde atılacağını belirtti. Ayrıca, esnaftan bu tarihe kadar işyerlerini boşaltmalarını talep etti.

Bakan Kurum, Tarihi Uzun Çarşı’da yaptığı incelemelerde, projeye engel teşkil etmeyen sağlam binaların korunacağını vurguladı. Kurum, “Projeye engel bir durum yoksa sağlam binayı koruyoruz. Rezerv alan içinde de olsa her şeyi yıkacağız diye bir şey yok. Projeye engel değilse yıkmayacağız. Vatandaşımız istemiyorsa orada dönüşümü biz yapmayacağız” dedi.

Hatay’da incelemelerde bulunan Bakan Kurum, depremde ağır hasar gören Tarihi Uzun Çarşı ve Kuyumcular Çarşısı’nı gezdi. Ayrıca, Habib-i Neccar Camii’nin restorasyon projeleri hakkında da bilgi aldı.

İnşaat çalışmalarının hızla başlayacağı ifade edilirken, Bakan Kurum, esnafın 15 Eylül’e kadar Valilik koordinesinde taşınacağını ve inşaat sürecinin bu tarihten itibaren başlayacağını belirtti. – Volkan İcil-

Exit mobile version