Tarihin unutulmaz Olimpiyat olayları

Fransa’nın başkenti Paris, 33. olimpiyatlarına ev sahipliği yapmaya hazırlanırken, tarihte unutulmaz anlara sahne olan olimpiyat oyunları da unutulmuyor. İşte o ilginç olaylardan bazıları: Avustralyalı Kürekçi ve Ördekler: 1928 Amsterdam Olimpiyatları’nda, Avustralyalı kürekçi Henry Pearce, yarış sırasında nehri geçmekte olan ördek sürüsüne yol vererek çeyrek finalde durakladı. Ancak bu duraksamaya rağmen altın madalyayı kazanmayı başardı. Araba […]

Fransa’nın başkenti Paris, 33. olimpiyatlarına ev sahipliği yapmaya hazırlanırken, tarihte unutulmaz anlara sahne olan olimpiyat oyunları da unutulmuyor. İşte o ilginç olaylardan bazıları:

Avustralyalı Kürekçi ve Ördekler: 1928 Amsterdam Olimpiyatları’nda, Avustralyalı kürekçi Henry Pearce, yarış sırasında nehri geçmekte olan ördek sürüsüne yol vererek çeyrek finalde durakladı. Ancak bu duraksamaya rağmen altın madalyayı kazanmayı başardı.

Araba ile Maraton Koşan Sporcu: 1904 St. Louis Olimpiyatları’nda Amerikalı maraton koşucusu Fred Lorz, yarışın büyük bir kısmını arabaya binerek tamamladıktan sonra diskalifiye edildi.

Johnny Weismuller ve 5 Altın Madalya: Ünlü “Tarzan” oyuncusu ABD’li yüzücü Johnny Weismuller, 1924 ve 1928 Olimpiyatları’nda yüzmede toplam beş altın madalya kazandı.

Gerçek Güvercinler ile Uçan Hedef Atıcılığı: 1900 Paris Olimpiyatları’nda uçan hedef atıcılığında gerçek güvercinler kullanıldı ve müsabakalar sonucunda 300 güvercin telef oldu.

Kötü Hava Koşulları ve Araba Farları: 1948 Londra Olimpiyatları’nda kötü hava şartları nedeniyle müsabakalar akşam karanlığına sarktığında, yarış alanları araba farları ile aydınlatıldı.

Milli Marşlar için 3 Dakika Kuralı: Olimpiyat madalya törenlerinde her ülkenin milli marşı üç dakikadan fazla çalınamazken, Uruguay’ın altı buçuk dakikalık milli marşı bu kurala uymadı.

Doğal Hayatı Koruma Çabası: 2012 Londra Olimpiyatları’nda, olimpiyat parkını korumak için 500 kuş ile 150 yarasa yuvası yerleştirildi.

Maraton ve Siyahi Atletler: Siyahi atletler, olimpiyat tarihinde 1960 yılına kadar maraton yarışlarında galibiyet elde edemedi. İlk siyahi maraton kazanan atlet, 1960 yılında Etiyopyalı Abebe Bikila oldu.

Kadın Meşale Yakıcısı: Meksiko’daki 1968 Olimpiyatları’nda, meşaleyi yakan ilk kadın atlet Norma Basilio oldu. – Meriç Demiray-

Exit mobile version