Tarım Bakanlığı’ndan taklit ürün uyarısı

Tarım ve Orman Bakanlığı, sağlığı tehlikeye düşürebilecek hileli gıdalarla ilgili önemli bir duyuru yaptı. Bakanlık, taklit ve tağşiş yapılan toplam 519 ürünün listesini yayımladı. Bunlar arasında, kişilerin hayatını riske atabilecek şekilde bozulmuş ve değiştirilmiş 56 farklı ürün de yer alıyor. Yapılan incelemelerde, gıdalara tekstil boyası ve ilaç etken maddesi gibi sağlıksız unsurların katıldığı belirlendi. Liste, […]

Tarım ve Orman Bakanlığı, sağlığı tehlikeye düşürebilecek hileli gıdalarla ilgili önemli bir duyuru yaptı. Bakanlık, taklit ve tağşiş yapılan toplam 519 ürünün listesini yayımladı. Bunlar arasında, kişilerin hayatını riske atabilecek şekilde bozulmuş ve değiştirilmiş 56 farklı ürün de yer alıyor.

Yapılan incelemelerde, gıdalara tekstil boyası ve ilaç etken maddesi gibi sağlıksız unsurların katıldığı belirlendi. Liste, bakanlığın resmi internet sitesinde “Gıda Kamuoyu Duyurusu” başlığı altında tüketicilerle paylaşıldı. Tüketiciler, bu listeye https://guvenilirgida.tarimorman.gov.tr/gkd linkinden ulaşabilir. Bakanlık, sitedeki bilgilerin anlık olarak güncelleneceğini belirtti.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tüketicilere “Tarım Cebimde” adlı mobil uygulamayı indirerek işletmelerin denetim durumuna erişim sağlayabileceklerini söyledi. Yumaklı, “Bir kafeteryaya gittiğinizde, ‘Tarım ve Orman Bakanlığı’nın denetimiyle ilgili barkodu gösterir misiniz?’ diyebilirsiniz. Bu uygulama, işletmenin bizim tarafımızdan kaç kez denetlendiğini görmenizi sağlıyor” ifadelerini kullandı.

Bakan, kullanıcıların gittiği yerlerle ilgili sormasının kendilerine yardımcı olacağını ve bu sürecin gönüllülük esasına dayandığını vurguladı.

Exit mobile version