Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tarım Felaketine Yerinde İnceleme

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, Türkiye tarımını ve üreticileri derinden etkileyen zirai don felaketi ile ilgili kurulan Meclis Araştırma Komisyonu üyeleriyle birlikte Adana’da saha çalışmalarına devam ettiklerini duyurdu.

Barut, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, komisyonun Adana, Osmaniye ve Hatay’daki zarar tespitlerine odaklanan bir dizi programı yerinde yürüttüğünü ifade etti.

“Çözüm İçin Etkin Adımlar Atılmalı”

Meclis heyeti, sabah saatlerinde Adana’da düzenlenen ilk program kapsamında bölgedeki kamu kurumlarının sunumlarını dinledi. Ardından üreticiler, çiftçi birlikleri, meslek odaları, sektör paydaşları, yerel yöneticiler ve mülki idare yetkilileriyle görüşmeler gerçekleştirildi.

CHP’li Ayhan Barut, görüşmeler sonucunda tabloyu net bir şekilde ortaya koyduklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Sorun ortada. Zirai don felaketi, sadece mahsulü değil, üreticinin geçimini, tüketicinin sofrasını etkiliyor. Bu felaket karşısında sessiz kalamayız. Çözüm için acilen etkin ve kararlı adımlar atılmak zorunda.”

Tarımda Kaybın Önüne Geçilmeli

Zirai don olayının birçok üründe ciddi verim kaybına yol açtığını vurgulayan Barut, hem bölge çiftçisinin hem de ülke tarım ekonomisinin korunması adına destek ve önlem mekanizmalarının güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Komisyon Çalışmaları Sürüyor

Zirai don olaylarının nedenleri, etkileri ve önlemlerine ilişkin çözüm önerileri geliştirmek amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu’nun saha ziyaretlerinin ilerleyen günlerde diğer afet bölgelerinde de süreceği belirtildi.