Taşınmaz Satış İşlemlerinde Yeni Dönem

Tapu müdürlüklerinde devam eden taşınmaz satış işlemlerinin noterliklerde de yapılmasına ilişkin uygulama yarından itibaren başlatılacak. Adalet Bakanlığı ve Türkiye Noterler Birliği, arsa, konut, tarla gibi taşınmaz satışlarının noterliklerde de yapılması için hazırlıklar tamamlandı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç uygulamayı ilk olarak kendisinin başlatacağını ve başvuruların Noterler internet sitesinden yapıldığını dile getirdi. Konuyla ilgili şunları da dile […]

Tapu müdürlüklerinde devam eden taşınmaz satış işlemlerinin noterliklerde de yapılmasına ilişkin uygulama yarından itibaren başlatılacak.

Adalet Bakanlığı ve Türkiye Noterler Birliği, arsa, konut, tarla gibi taşınmaz satışlarının noterliklerde de yapılması için hazırlıklar tamamlandı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç uygulamayı ilk olarak kendisinin başlatacağını ve başvuruların Noterler internet sitesinden yapıldığını dile getirdi. Konuyla ilgili şunları da dile getiren Tunç “Yeni uygulamanın tapu müdürlüklerindeki yoğunluğu azaltacağını, vatandaşların işlemlerini daha kısa ve hızlı sürede tamamlamasını sağlayacağına inanıyoruz.”

Bakan Tunç, nöbetçi noterlik uygulaması kapsamında taşınmaz satış sözleşmelerinin hafta sonu da yapılabileceğini belirtti.

Exit mobile version