TBB’den 11 Deprem Şehrine 89 Araç ve Konteyner Desteği

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, TBB Encümeni olarak depremden etkilenen 11 şehre yaklaşık 500 milyon lira değerinde 89 araç ve konteyner desteğinde bulunacaklarını açıkladı. İmamoğlu, bu açıklamayı Adıyaman’da düzenlenen TBB Encümen toplantısında yaptı. Toplantıda “Daha iyi bir gelecek yerelden gelecek” başlığıyla konuşan İmamoğlu, deprem bölgesine yönelik alınan diğer […]

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, TBB Encümeni olarak depremden etkilenen 11 şehre yaklaşık 500 milyon lira değerinde 89 araç ve konteyner desteğinde bulunacaklarını açıkladı. İmamoğlu, bu açıklamayı Adıyaman’da düzenlenen TBB Encümen toplantısında yaptı.

Toplantıda “Daha iyi bir gelecek yerelden gelecek” başlığıyla konuşan İmamoğlu, deprem bölgesine yönelik alınan diğer tedbirleri de paylaştı. İmamoğlu, deprem bölgesi için bütçeden sağlanan 6000 çöp konteynerinin dağıtılacağını, bunların 500 tanesinin Adıyaman merkeze teslim edileceğini belirtti. Ayrıca, TBB’nin deprem bölgesinde katkı sunmaya tüm imkanlarıyla devam edeceğini vurguladı.

Konuşmasında, iktidarın son 25 yılda en yüksek vergi tahsilatını gerçekleştirdiğini ancak bu kaynakların depremden etkilenen kentlerin yeniden yapılanmasına yeterince harcanmadığını belirten İmamoğlu, “Bakanlık tarafından vaat edilen 44 bin 352 konutun yalnızca 8 bin 174’ü teslim edilebildi. Bu hızla vatandaşlarımızın konteyner kentlerdeki zorlu yaşamları uzayacak” dedi.

İmamoğlu, hükümete yerel yönetimlerin güçlendirilmesi çağrısında bulunarak, “Yerel yönetimleri güçlendirin. Halkın tercihine sırtınızı dönmeyin. Belediye başkanlarını masaya davet edin; bu, meşruiyetinizi artırır. Aksi takdirde meşruiyetinizi sorgulatırsınız. Milletimizin takdirine saygı gösterin” ifadelerini kullandı.

Bu çağrıyı, yerel yönetimden gelen ve hükümette bulunan yetkililere özellikle yönelten İmamoğlu, yerel yönetimlerin önemine dikkat çekti. Hükümetin başarılı olmasının, tüm ülke için olumlu sonuçlar doğuracağını vurgulayan İmamoğlu, farklı hizmetlerin daha şeffaf ve katılımcı bir şekilde sunulması gerektiğini ifade etti. – Yusuf Cemil Karaçay-

Exit mobile version