TBMM Danışma Kurulu Olağanüstü Toplanıyor

TBMM Danışma Kurulu, Yargıtay’ın Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) kararıyla ilgili olağanüstü bir toplantı yapmak üzere bugün saat 16.00’da bir araya gelecek. Bu karar, CHP lideri Özgür Özel’in TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’a yaptığı çağrı sonucunda alındı. Yargıtay’ın 3. Ceza Dairesi’nin, tutuklu TİP Milletvekili Can Atalay için hak ihlali kararı veren AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından […]

TBMM Danışma Kurulu, Yargıtay’ın Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) kararıyla ilgili olağanüstü bir toplantı yapmak üzere bugün saat 16.00’da bir araya gelecek. Bu karar, CHP lideri Özgür Özel’in TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’a yaptığı çağrı sonucunda alındı.

Yargıtay’ın 3. Ceza Dairesi’nin, tutuklu TİP Milletvekili Can Atalay için hak ihlali kararı veren AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından Türkiye’nin gündemi değişti. Bugün, CHP lideri Özgür Özel ile TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş arasında gerçekleşen telefon görüşmesi sonrasında, Kurtulmuş’un gereken çağrıyı yaparak TBMM Danışma Kurulu’nun Yargıtay’ın AYM kararıyla ilgili olarak olağanüstü toplantı yapmasını sağladığı öğrenildi.

Yargıtay’ın Can Atalay kararı, Meclis’i hareketlendirdi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş ile yaptığı görüşmenin ardından Danışma Kurulu’nun toplanma saati belirlendi. Danışma Kurulu, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un başkanlığında saat 16.00’de toplanacak. Bu toplantıda, tüm siyasi partilerin grup başkanları ve başkanvekilleri ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in de katılması bekleniyor. Yargıtay’ın kararına nasıl bir tutum alınacağı bu toplantıda netleşecek. (Duygu Ertaş)

Exit mobile version