“Tek kriterimiz liyakat”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, basına yansıyan adalet bakan yardımcısı Ramazan Can’a ilişkin torpil iddiaları hakkında açıklamalarda bulundu. Tunç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bakanlık olarak tek kriterlerinin liyakat olduğunu vurguladı. Tunç, milletvekilleri, bakanlar ve bakan yardımcıları için toplumun çeşitli kesimlerinden gelen taleplerin değerlendirildiğini ifade ederken, bu değerlendirmenin öncelikli olarak liyakat dayandığını belirtti. İktidar ya da muhalefet […]

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, basına yansıyan adalet bakan yardımcısı Ramazan Can’a ilişkin torpil iddiaları hakkında açıklamalarda bulundu. Tunç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bakanlık olarak tek kriterlerinin liyakat olduğunu vurguladı.
Tunç, milletvekilleri, bakanlar ve bakan yardımcıları için toplumun çeşitli kesimlerinden gelen taleplerin değerlendirildiğini ifade ederken, bu değerlendirmenin öncelikli olarak liyakat dayandığını belirtti. İktidar ya da muhalefet milletvekillerinden gelen taleplerin ilgili komisyonlar tarafından değerlendirildiğini ve bu süreçte adayların liyakatlerinin en ön planda tutulduğunu vurguladı.
Bakan Tunç, “Komisyonların özellikle adalet bakanlığında ‘liyakatı’ esas aldıklarını ve en iyi, en dürüst işi yapacak kişileri hedeflediklerini” ifade ederken, referansların ve diğer taleplerin varlığına rağmen, adayların işlerini ne kadar iyi yapabileceklerinin ölçüt olduğunu belirtti.
“Taleplerin değerlendirilmesinde, ilgili komisyonların kişinin liyakatına odaklandığını, işi en iyi şekilde yapıp yapamayacağını göz önünde bulundurduklarını” dile getiren Tunç, adalet bakanlığının tek kriterinin liyakat olduğunu ve bu doğrultuda hareket ettiklerini vurguladı. (Yusuf Cemil Karaçay)

Exit mobile version