Tek Yönlü Hatayspor

Konuk Yazar/Ayhan Kaya (Teknik Direktör) Haftalar sonra az dolu tribünlere oynayan bir Hatayspor izledik. Çok önemli iki orta sahasının olmayışı nedeniyle, Hataysporumuz, oyunu tek yönlü oynadı diyebiliriz. İyi savaştı, mücadele etti, fakat topu rakip alana taşıyacak oyun üretmekte zorlandık. Orta sahada oynamaya başladığı andan itibaren takımın maestrosu olan Ruben Ribeiro’nun olmayışı ve diğer orta saha […]

Konuk Yazar/Ayhan Kaya (Teknik Direktör)

Haftalar sonra az dolu tribünlere oynayan bir Hatayspor izledik. Çok önemli iki orta sahasının olmayışı nedeniyle, Hataysporumuz, oyunu tek yönlü oynadı diyebiliriz. İyi savaştı, mücadele etti, fakat topu rakip alana taşıyacak oyun üretmekte zorlandık. Orta sahada oynamaya başladığı andan itibaren takımın maestrosu olan Ruben Ribeiro’nun olmayışı ve diğer orta saha Onur’u da eklediğimizde, konuştuğumuz bütün spor severler; Sackey orta sahaya döner, stoperd de Fatih oynar, yaratıcı oyun kurucu, yani Ruben’in yerine de Benzia oynar ortak fikrinin Ömer Hocamız tarafında da karşılık bulduğunu gördük. Başka seçenek de yok gibiydi zaten.

Mehdi, Sackey ve Benzia üçlü orta sahası ile çok iyi bir mücadele yapacağımız belliydi ama… Ofansif katkıları şüpheliydi. Sonuç olarak ofansif anlamda bir şey katmadı. Beni en çok yanıltan Yasin Benzia oldu. Geldiği ilk maçlarda oynadığı oyun ile sanki Ruben’e alternatif olur diye düşünmüştüm. Hatta beğendiğimi yazmıştım. Futbol bilgisine çok güvendiğim Ali Gülbahar abim “henüz erken” demişti. Ne kadar haklı olduğunu dün gördüm. Bir Ruben asla değil, olamaz da.

Mehdi ve Sackey, çok mücadele ettiler. Defansta çok pozisyon versek de, gol olmayınca, kötü oynadılar diyemiyorum! Fakat ileri üçlümüz, bir de Benzia’yı eklersek, ofansta yok gibiydik.

Sonuç olarak, mücadele iyi, ama yaratıcılık olmayan tek yönlü bir maç izledik. Son olarak, en baştan beri söylediğim gibi, yedek kulübesi çok zayıf bir takımımız var. Sonradan girip maç değiştirecek futbolcumuz yok. Bir dünya para verip aldığımız Kahraba’ya ne oldu? Geldiği ilk günler oynuyordu, kötüydü, “hazır değil” dediler! Aylar geçti, oynamaz oldu! Anlamıyorum.

Bence, artık gelecek yılın planlaması yapılmalı. “Mukavele yenilemeye kimse yanaşmıyor” duyumlarım var! Yine sil baştan kadro kurmak zorunda kalabiliriz.

Exit mobile version