Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Teksöz’den “Esnafına Sahip Çık” Kampanyası

Hatay Esnaf ve Sanatkarları

Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (HESOB) Başkanı Abdülkadir Teksöz, içinde bulunduğumuz süreçte, zor durumdaki esnafı bir nebze de olsa kalkındırabilme adına “Esnafına Sahip Çık” kampanyasının başlatılmasının önemine vurgu yaptı.
Teksöz, konu ile ilgili açıklamasında şunlara yer verdi:
“Fatih Sultan Mehmet Han, bir sabah tebdili kıyafet ederek çarşıya çıktı. Alışveriş yapmaya başlayan Fatih, birinci dükkândan bir şeyler istedi. Dükkân sahibi, ilk istediğini verdi. Ancak ikincisini vermedi. Fatih Sultan Mehmet,, istediği şeyi dükkanda olmasına rağmen vermeyen dükkân sahibine neden vermediğini sorduğunda, esnaf, ‘Ben sana sattığımla sabah siftahımı yapmış oldum. Diğer istediğini de karşıdaki dükkândan al. O, henüz siftah etmedi’ diye cevap vermiştir.
Biz, böyle bir kültürden, ‘Ahilik’ kültüründen gelmişiz. Ahilik kültürü, birliği ve dayanışmayı gerektirmektedir.
Malumunuz, koronavirüs (COVID-19) sebebiyle bazı esnaf ve sanatkarlarımıza ait işletmeler tedbiren kapatılmış, bazı işletmelerdeki iş de epeyce azalmış durumdadır. Bu durumdaki esnaf ve sanatkarlarımız ile yanlarında çalışanları, gelin yalnız bırakmayalım. İşyeri açık olup halen çalışmakta olan bir esnaf ve sanatkarımız, işyeri kapalı olan ve halen çalışamayan ya da işi epey azalan bir esnaf ve sanatkarımızı ‘kardeş işletme’ seçip, en azından bu süreçte iaşe/mutfak masrafı bakımından kendisinin belirleyeceği bir süre kadar desteklesin, diye düşünüyorum. Gelin, ‘esnaf kardeşine sahip çık’ kampanyasını yapalım. Ne dersiniz?” Mehmet ÖZGÜN