Temizlik iktidardan gelmez mi?

Hani bir söz vardır “temizlik imandan gelir” diye. Ben de şunu ifade ediyorum “şu temizlik hizmeti Hatay’a biraz da iktidardan gelsin”. Özellikle eğitim alanında buna çok ihtiyaç var. Deprem sonrası yaşadığımız ikinci eğitim ve öğretim sezonunda okullarımızın durumu içler acısı. Okullar açıldı ve okullarda temizlik yapılmıyor. Sebep: iktidar okullara temizlikçi görevlendirmedi. İnanmayacaksınız belki ama okullarda […]

Hani bir söz vardır “temizlik imandan gelir” diye. Ben de şunu ifade ediyorum “şu temizlik hizmeti Hatay’a biraz da iktidardan gelsin”. Özellikle eğitim alanında buna çok ihtiyaç var. Deprem sonrası yaşadığımız ikinci eğitim ve öğretim sezonunda okullarımızın durumu içler acısı. Okullar açıldı ve okullarda temizlik yapılmıyor. Sebep: iktidar okullara temizlikçi görevlendirmedi.
İnanmayacaksınız belki ama okullarda sınıfların koridor ve bahçelerin temizliğini ÖĞRETMENLER yapıyor.
Eğitim Sen Hatay Şube Başkanı Özgür Tıraş’a sordum: size deprem sonrası mağduriyetleriniz üzerinden ek bir ödeme maaş desteği veriliyor mu? Ne de olsa Hatay afet bölgesi ve tam anlamıyla mahrumiyet yuvası. Hayır dedi. Öğretmenlere tek kuruş destek yok ama öğretmenler bir araya gelip fon oluşturuyor ve kendi maaşlarından okullarının temizliğini yaptırıyor. Yazıklar olsun AKP’ye sizin yapacağınız sosyal devlet anlayışı ancak bu kadar olur.
Temizlik iktidardan gelmiyor bunu anladık. Bari temizlik parasını verin öğretmenlere de utandırın bizi.

Exit mobile version