“Teröristler Elini Kolunu Sallayarak Dolaşıyor”

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı çarpıcı konuşmada, Bursa Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü'nün Hatay Valiliği'ne gönderdiği yazıya dikkat çekerek, Türkiye'de teröristlerin serbestçe dolaştığını iddia etti.

Günaydın, elinde tuttuğu resmi yazıyı göstererek, “Tüm ikazlarımıza rağmen ‘Bir koyup beş alacağız’ diyerek Suriye’ye girdiniz, emperyalizmin maşası oldunuz. Türkiye’de 10 milyon mülteci kaldı. Bu insanların bir kısmı Suriye’deki kirli savaşa katılmış olan, insan öldürmüş kişiler. Bunlara ‘yabancı terörist savaşçısı’ deniyor. Bu kişilerin Türkiye’de herhangi bir yaptırıma tabi tutulmadan, serbestçe dolaştığını görüyoruz” dedi.

“Bursa’dan Alıp Sınıra Bırakın”

Günaydın, Bursa Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü’nün yazısında, 1993 doğumlu bir Suriyeli yabancı terörist savaşçının gönüllü geri dönüş işlemlerinin planlandığını belirterek, “Bu yazı, memleketin ne halde olduğunu göstermesi bakımından ibretliktir. Bu kişiyi Bursa’dan alın ve sınıra bırakın diyorlar. Peki, Suriye’de kelle kesmiş adamların kaçı Türkiye’de elini kolunu sallayarak dolaşıyor?” diye sordu.

“Makam Aracıyla İnsan Kaçakçılığı”

Tuğgeneral B.Ç. ile ilgili skandalı da gündeme getiren Günaydın, “Suriye’de operasyonları yöneten Tuğgeneral B.Ç.’nin makam aracıyla insan kaçakçılığı yaptığı ortaya çıktı. Bu kişinin zırhlı aracı kullanarak Suriye’den Türkiye’ye adam getirdiği iddia ediliyor. Eğer hakkında bir işlem yapılmamışsa, bu durum ciddi güvenlik sorunlarına işaret eder” dedi.

“NATO Deklarasyonuna İmza Attılar, Türkiye’de Ne Yapacaklar?”

Günaydın, NATO’nun Gürcistan’daki etki ajanlığı yasasıyla ilgili deklarasyonuna AKP ve MHP milletvekillerinin imza attığını belirterek, “15 maddelik deklarasyonda Gürcistan’ın demokrasisine zarar veren yasanın geri çekilmesi talep ediliyor. Bu arkadaşlar bakalım Türkiye’de ne yapacaklar? Biraz daha ahlak, biraz daha ciddiyet, biraz daha etkinlik bu güzel memleketi hak ediyor” ifadelerini kullandı.

Gökhan Günaydın, hükümeti eleştirerek, Türkiye’nin güvenliği ve halkın huzuru için daha ciddi adımlar atılması gerektiğini vurguladı.

(Mehmet Durmaz)

Exit mobile version